20 Haziran 2015 14:27

Angelina Jolie'den Mardin'e ziyaret

Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'e gelen sinema oyuncusu, BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutierrez Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Paylaş

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan mülteci kampını ziyaret etmek amacıyla Türkiye'ye gelen ünlü sinema oyuncusu ve BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutierrez Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk tarafından karşılanan Jolie ve Gutierrez bir süre basına kapalı görüştü.

Görüşmenin ardından Türk, Jolie'ye el yapımı telkari kolye seti, Gutierrez'e ise gümüş tespih hediye etti. Mardin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Jolie, kentin tarihi geçmişine vurgu yaptı. Mardin'in farklı kimlik ve dinlere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Jolie, "Çok güzel bir şehir. Farklı dinden insanların barış içinde yaşamasını görmek çok güzel ve önemli. Kentteki farklı dinler, inançlar ve diller hep birlikte hoşgörü ve barış içinde yaşıyor. Dünya için güzel bir örnek ve aslında bu dünya için çok zor olan bir şey. Sizler bunu başarıyorsunuz. Burada yaşayan insanlar çok cömert insanlar, çok güzel bir kültür, çok güzel bir şehir" dedi.

Ardından Jolie, Türk ve beraberindekiler Midyat ilçesine geçerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Kasrı Nehroz otelinde bir araya geldi.

Basına kapalı olarak süren toplantının ardından heyetin mülteci kampına geçmesi bekleniliyor. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri’nden Demirel öfkesi

SONRAKİ HABER

Ethem'in vurulduğu yere konulan büfe kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...