20 Haziran 2015 07:53

Cansu Kaya'yı öldürenler tutuklandı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde geçen pazar günü kaybolan ve üç gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın katil zanlısı 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.C. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Paylaş

Garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi'ndeki restorandan pazar akşamı mesai bitiminde ayrılan ve kayıplara karışan Cansu Kaya'nın salı günü Dalyan kanalının Çandır Geçişi Mevkii'nde su üzerinde cesedi bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı bulunan Cansu Kaya'ya yapılan ilk otopside cinsel saldırı bulguları ile boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıktı. Kaya, geçen çarşamba günü, evinin önünde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Genç kızın hem tabutuna hem de mezarına gelinlik örtüldü.

GÜVENLİK KAMERASI YAKALATTI
Cesedin bulunmasının ardından jandarma ve polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayın aydınlığa kavuşturulması için ayrıca 5 kişilik jandarma özel ekibi kuruldu. Dalyan Mahallesi'ndeki işyeri ve MOBESE kameraları incelendi. Son olarak ablası Burcu Kaya ile kaybolduğu gün saat 23.00 ila 23.30 arasında telefon görüşmesi yapan ve yatacağını söyleyip telefonunu kapatan Cansu Kaya'nın, telefon görüşmesinden birkaç saat sonra, güvenlik kameraları görüntülerine göre; Dalyan'daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.C. ile birlikte Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı üzerinde yolda yürürken görüldü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alındı. Teknik incelemede de Cansu Kaya'nın kendine ait cep telefonuyla 01.20 ile 02.00 saatleri arasında görüşme yaptığı da belirlendi.

LİNÇ GİRİŞİMİ
Yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı, iki ayrı minibüsle dün saat 14.00'te adliyeye sevk edildi. Adliye önünde bekleyen öfkeli kalabalığın saldırdığı iki zanlı, güçlükle adliyeye sokulabildi. Zanlıların adliye getirildiği sırada bir zanlının içinde olduğu minibüse ön kapıdan giren baba Osman Kaya, "Sen benim canımı aldım, ben de seni öldüreceğim. Pis katiller" diye bağırdı. Kaya'yı dört kişilik jandarma ekibi güçlükle minibüsten dışarı çıkardı. Minibüsten indirilen zanlılar hızlı bir şekilde adliyeye sokuldu. Ardından jandarma, polisin de desteğiyle adliye bahçesinde ve çevresindeki kalabalığı bölgeden uzaklaştırdı.

POLİS MÜDAHALESİ
Adliyeye çevre ilçe ve kentlerden destek polis ekipleri sevk edildi. Çevik kuvvet ekiplerinde geldiği adliye önün de kuş uçurtulmadı. Bu sırada yaklaşık 250 kişilik öfkeli kalabalık, saat 01.00 sıralarında çarşı içinde bir araya geldi. Adliyeye doğru yürüyüşe geçen grubun önüne polis geçti. 'Cansu'nun katillerini bize verin' ve 'Zanlıları koruyorsunuz sivilleri korumuyorsunuz' sloganları atan grubun dağılması istendi. Zanlıları isteyen ve dağılmamakta direnen gruba polis, cop ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrası gruptakiler sokak aralarına dağıldı. Grup içinden gözaltına alınan 10 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İKİ ZANLI DA TUTUKLANDI
Savcılıktaki ifadelerinin ardından iki zanlı 'tutuklama' talebiyle 21.30'da Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Saat 01.30'a kadar hakim karşısında kalan zanlılar, tutuklanarak Fethiye T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklanan cinayet zanlılarından N.D.'nin Cansu Kaya'nın cesedinin bulunduğu gün arama çalışmalarına katılan grubun içinde yer aldığı da öğrenildi.

CANSU KAYA DOSYASINA KISITLAMA
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde kanalda cesedi bulunan Cansu Kaya cinayetiyle ilgili valilikten açıklama yapıldı. Soruşturmanın 3 savcı tarafından sürdürüldüğü, kamuoyunda yaşanan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için açıklamanın yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili soruşturma genişletileceğinden, soruşturmanın gizli olarak yürütülmesine, şüphelinin, şüpheli müdafinin ve şikayetçilerin dosyadan örnek almaları hususunun CMK'nın 153/2a-1 ve 153/2 maddeleri uyarınca kısıtlanması kararı da alınmıştır. Konu ile ilgili adli soruşturma titizlikle devam etmektedir." (DHA)

Muğla'da kaçırılan Feride isimli üniversite öğrencisi bulundu

ÖNCEKİ HABER

LYS, fen bilimleri ile devam ediyor

SONRAKİ HABER

Aile içi şiddet 592 kadını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa