19 Haziran 2015 18:33

Öfkeliyiz; çünkü yas tutmaktan vazgeçtik

Paylaş

Muğla, Ortanca’da yaşanan Cansu Kaya cinayetini yürüyüşle protesto etmek için bir araya gelen Adana Kadın Platformu son 24 saatte meydana gelen kadın cinayetlerinin ne duruma geldiğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyduğunu belirterek tahrik indirimlerine son verip kadın cinayetlerine en ağır cezaların uygulanmasını istediler. 

KATLİAMCI ZİHNİYET HER YERDE

İnönü Parkı’ndan Atatürk Parkı’na yürüyüş yapan platform adına basın açıklamasını okuyan Cansu Azazi, eylemde olduğu saatlerde bile kadına yönelik şiddet haberleri almaya devam ettiklerini belirterek Antep’te Arzu Köse’nin eşi Osman Köse tarafından av tüfeği ile öldürüldüğünü, Ankara’da bucak zoruyla T.Y.’nin tecavüze uğradığını, Yumurtalıl’ta 14 yaşındakikız  çocuğun tecavüze uğradığını, Muğla’da Kadın kollektifi üyesi bir kadının kaçırıldığını ve açıklamanın yapıldığı saatlerde hala bulunmadığını belirterek “Katliamcı erkek zihniyet şehir, mekan, yaş ayırt etmeden toplumun tüm kesiminde kendini gösteriyor” dedi.  

CİNSİYETÇİ ROLLERİ YIKTIĞIMIZ BİR HAYAT İSTİYORUZ

Kadınların yaşamlarının her gün ellerinden alındığını ifade eden Azazi, “yasalar ne ölümüze ne dirimize saygı duyuyor. Katilleri korumaktan başka bir işe yaramıyor” dedi. Kadınların öfkeli olduklarını dile getiren Azazi, Öfkeliyiz; çünkü üzgün olmaktan, yas tutmaktan, dizimizi kırıp oturmaktan çoktan vaz geçtik. Toplumun her hücresine alışılmışlığı sindirmeye çalışan erkek egemenliğine hayır diyoruz. Ezen, sömüren, öldüren cinsiyetçi rolleri yıktığımız bir hayat istiyoruz”  şeklinde konuştu. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Potanın şampiyonu KAF KAF

SONRAKİ HABER

'AKP azmettiriyor, erkek yargısı aklıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...