19 Haziran 2015 16:51

Ankara’da sel yolları bastı, dedektörle rögar kapağı arandı

Paylaş

Ankara’da etkili olan yağış sonrası yolları su kapladı. Araçlardan kimisi yolda kalırken, vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi. Olay yerine gelen belediye işçileri ise sel sularından gözükmeyen rögar kapaklarını dedektörle aradı.

Ankara’da kısa süreli etkili olan sağanak yağış yine yolları kapattı. Saat 15.30 sıralarında etkili olan yağış sonrası İstanbul Yolu Eryaman dönüşü Optimum Kavşak’ta bulunan anayolu su bastı. 

Yolların gidişli dönüşlü sular altında kaldığı noktada, bazı araçlar yolda kalırken, diğer sürücülerde ilerlemekte zorluk yaşadı. Otobüs durağının da yağıştan nasibini aldığı anayol üzerinde otobüslere binmek için gelen vatandaşlar durağın daha aşağı noktasında otobüslere binmek zorunda kaldı. Aracını park ettiği yerde suların olmasından dolayı bir sürücü aracına binmekte zorluk yaşadı. Sürücü ilk önce aracın arka kapısını açıp binmek istedi ancak aracın kapısı kaldırım yüzünden açılmayınca binemedi. Daha sonra tekrar ön kapıyı yönelen sürücü zorla da olsa aracına bindi ve biraz ilerledikten sonra arkadaşını da araca alıp bulunduğu yerden ayrıldı.

DEDEKTÖRLE RÖGAR KAPAĞI ARANDI

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri kapanan rögar kapaklarının yerini bulmada zorlandı. Ekipler daha sonra dedektör yardımıyla kapakların bulunduğu yeri aramaya başladı. Arama çalışmaları bir süre sonra sonuç verdi, kapakların bulunduğu nokta bulundu.

‘ARABAMLA, YOLDA KALDIM’

Aracıyla suyun içinde ve aracını bulunduğu yerden kurtarmak için çekici çağırmak zorunda kalan başka bir sürücü ise durumu eşine telefonla haber verdi. Sürücü aracı çekiciye alınırken oda telefon da durumu eşine şöyle aktardı, ”Ankara, İstanbul Yolu, 2016 Türkiye’nin hali. Şu hale bek son model arabamla, yolda kalmışım bütün zamanım gitti. Bir balığımız eksik zaten. Ya 15 dakika yağış yağdı şu arabanın haline bak ya.”

‘BAKIN BAŞKENT BURASI’

Yağış sırasında durakta mahsur kalan başka bir vatandaş ise yaşanan duruma tepki göstererek, ”Şu görünüşe bakın Başkent burası. Böyle olmaması lazım. Biz küçük ilçelerde yaşamıyoruz. Koskoca Başkent. Bu rezilliği insanları, halkın çekmesine gerek yok. Şu trafiğe bakar mısınız, iftara kalmış 2-3 saat bu millet nasıl gidecek evine? Ben 15 dakika durakta mahsur kaldım. Alışıla gelmiş bir durum değil bu. Bu kadar bu kadar dolular yağdı.” şeklinde konuştu. 

Sular yüzünden anayol üstünde kilometreleri bulan araç trafiği oluştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan için acil toplantı çağrısı

SONRAKİ HABER

Deniz Aktaş’ın katili kendini ‘erkekliğime hakaret etti’ diye savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa