19 Haziran 2015 16:37

Müdürün hesabından 'Atatürklü' paylaşımına soruşturma

Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan'ın üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu "Sıcak diye oruç bozmayın, burası çok sıcak. K. Atatürk" diye yazdığı paylaşımı tepkilere neden oldu. Bursa Valiliği olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıklarken, Karaaslan da Facebook heabına etiketleme yapıldığını, olayı öğrenince hemen kaldırdığını söyledi.

İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan'ın Facebook sayfasında, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu "Sıcak diye oruç'u bırakmayın burası daha sıcak. K. Atatürk" yazılı bir mesaj yer aldı. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma başlatırken Bursa Valiliği bugün öğleden sonra, açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü tarafından yapıldığı iddia edilen uygunsuz paylaşım ile ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce konunun araştırılarak incelenmesi amacıyla iki adet müfettiş görevlendirilmiştir" denildi. 

'BİLGİM DIŞINDA OLMUŞ'

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan da olayı rahatsızlığı nedeniyle evinde istirahat ederken kendisini telefon ile arayan arkadaşlarından öğrendiğini iddia etti. O paylaşımı hemen kaldırdığını açıklayan Karaaslan, şöyle konuştu:

"Sosyal medyadan öğrendiğim ve bilgim dışında gerçekleşen etiketleme olayından büyük rahatsızlık duyuyorum. Twitter hesabım olmadığı gibi Facebook hesabımı da sürekli kullanmıyor ve paylaşımda bulunmuyorum. Dolayısıyla Facebook da yapılan paylaşımlar, terminoloji ve kullanım şekilleri konusunda herhangi bir bilgi sahibi değilim. Bu talihsiz durum bilgim dışındadır ve 35 yıllık devlet çalışanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk hakkında böyle bir paylaşımda bulunmam söz konusu bile değildir." 

MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Bursa'nın İnegöl İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan'ın üzerinde Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu 'Sıcak diye oruç bozmayın, burası çok sıcak. K. Atatürk' yazılı paylaşıma tepkiler devam ederken, Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

 

ÖNCEKİ HABER

Küçük kıza cinsel istismara 22 gözaltı

SONRAKİ HABER

Yunanistan için acil toplantı çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...