19 Haziran 2015 15:52

Muğla'da kaçırılan Feride isimli üniversite öğrencisi bulundu

Muğla'da perşembe günü kaçırılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Feride Berşe, Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde kurtarıldı. Genç kadını eğitim gördüğü Muğla'da kaçıran A.A. ile ona yardımcı olan 1 kişi gözaltına alındı. A.A'nın, Berşe'nin İzmir'de yaşayan komşusu olduğu öğrenildi.

Paylaş

Muğla'da Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Feride Berşe perşembe günü ailesine ve arkadaşlarına "A.A. beni kaçırdı. Yanında silah var. Konya yoluna doğru gidiyoruz. Yardım edin" mesajı gönderdi. Bunun üzerine, konu emniyete bildirildi. Berşe'nin İzmir'den komşusu olan A.A.'nın yakalanması ve genç kadının kurtarılması için çalışma başlatıldı.

SOSYAL MEDYADA SEFERBERLİK
Berşe'nin bulunması için konudan haberdar olan vatandaşlar Twitter'de #FerideNerede adlı hashtag oluşturuldu. Hashtag sosyal medyanın ilk sıralarında yer aldı. İnsanlar paylaşımlarıyla Berşe'nin de sonunun Cansu Kaya gibi olmaması için bir an önce bulunması çağrısı yaptı. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Muğla Emniyetinden bilgi alarak konuyu takip etti.

TELEFON SİNYALİNDEN YERİ BELİRLENDİ
Polisin başlattığı çalışma sonucu A.A.'nın telefon sinyali Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde belirlendi. Konu Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı'na iletildi. Jandarma ekiplerinin A.A.'nın telefon sinyalinin hareket halinde olduğunu belirleyince, gittiği güzergah üzerinde önlem aldı. Durdurulan araçta A.A. ile kendisine yardım eden bir kişi yakalandı. Araçta bulunan Feride Berşe ise kurtarıldı. Otomobilde bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan A.A. ve kendisine yardım eden kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından Adana'da adliyeye sevk edilecek. Feride'yi kaçırırken A.A.'ya yardımcı olduğu iddiasıyla da Muğla'da da 3 kişinin aranırken, Feride'yi almak için ailesi İzmir'den Adana'ya gitti.

Cansu Kaya'yı öldürenler tutuklandı

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KAÇIRILDIĞINI SÖYLEMİŞ
Feride'nin bulunması da #FerideBulundu hashtagiyle sosyal medyanın ilk sıralarına yükseldi. DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Feride Berşe'nin ağabeyi Murat Berşe, "Kardeşimi kaçıran ve ona yardım eden kişi, Adana'nın Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından zanlıların cep telefonu sinyali takibi sonucu yakalandığını öğrendim. Feride ile telefonda görüştüm. Gözyaşları içerisinde kaçırıldığını söyledi. Şu anda ifade veriyor. Muğla'da kaçırılma olayına 3 kişi yardımda bulunmuş. Polis ekipleri yakalama çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

FERİDE İÇİN ARKADAŞLARI NÖBET TUTTU

Muğla'da kaçırılan Feride adlı üniversiteli kadın için Ankara'da arkadaşları nöbet tuttu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nefret cinayetini işleyen saldırganın amacı 'ırk savaşı' başlatmakmış

SONRAKİ HABER

Küçük kıza cinsel istismara 22 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...