19 Haziran 2015 15:04

Engelli genci öldüresiye döven polisin sadece yerini değiştirdiler

Paylaş

Orhan KURUL
Elazığ

Elazığ’da polisin öldüresiye dövdüğü engelli genç Bilal Aydıngöz'ün annesi Kibriye Aydıngöz, çocuğunu döven polislerin eşinin arkadaşı olduğunu ve haklarında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek; “Benim çocuğuma bir geçmiş olsun telefonu dahi açmadı Emniyet Müdürü. Döven polisin sadece yerini değiştirmişler. Bir polis çocuğu olsa seferber oluyorlar” dedi

Küçüközer Lisesi engelliler bölümünü bitiren Bilal Aydıngöz 27 Nisan 2015 tarihinde engelli personel sınavına girmek için okulundan form aldıktan sonra evine dönerken kaçan bazı şüphelileri arayan sivil polis ekipleri tarafından önü kesildi. Aydıngöz, daha sonra olay yerine gelen sivil polisler tarafından dövüldü. Vücudunda ve yüzünden morluklar oluşan  Aydıngöz, polisler tarafından Merkez Polis Amirliği'ne götürüldü. Aydıngöz, hiç bir suçunun olmadığını ve emniyette bekçi olarak görev yapan Bekir Aydıngöz'ün oğlu olduğunu anlattı. Bunun üzerine haber verilen bekçi Bekir Aydıngöz, karakola gelerek aldığı oğlunu Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Hastaneden verilen raporda, "Darp nedeniyle yapılan tetkikte sağ göz üzerinde yüzde 5 boyutunda kanlanma mevcut. Sağ gözde total blefarit göz konsültasyon yapıldı. Şu anlık hayati tehlikesi yoktur. Göz hastalıkları uzmanının görmesi uygundur" denildi. Bunun üzerine Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Bilal Aydıngöz'ü muayene eden doktorlar, "Sağ göz etrafında darba bağlı hematon, 5x5 cm kan toplanma, göz içinde hücrelerde kanama, göz iç duvarı kemiğinde kırık, gözde yüzde 80 görme kaybı mevcuttur" şeklinde rapor verdi. Alınan raporun ardından anne Kibriye Aydıngöz, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, oğullarını döven polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. 

DÖVDÜKTEN SONRA TANIDILAR

Yunus ekiplerinin kendisinin durdurduktan sonra gelen sivil polis ekiplerinin dövdüğünü söyleyen Bilal Aydıngöz, "Gelen sivil polis vurmaya başladı, yerde de tekmelediler. Sonra ekip otosuna attılar, karakola götürdüler beni. Buz verdiler ellerim titriyordu, tutamadım. Bana vuran polis eğilip baktı yüzüme, 'bu bekçi Bekir'in oğlu Bilal' dedi ve telefonunu çıkararak babama haber verdi" dedi. 

'YANLIŞLIKLA VURDUK ÖZÜR DİLERİZ!'

Bilal Aydıngöz'ün annesi Kibriye Aydıngöz, oğlunu döven polisin, eşinin arkadaşı olduğunu belirterek, "Copla vurup, elmacık kemiğini kırmış, yerde tekmeleyip küfür etmiş" dedi. Oğlunun hiç bir olaya karışmadığını kaydeden Kibriye Aydıngöz, şunları anlattı: "Oğlum okuldan eve gelirken, bunlar başkalarını arıyorlarmış, oğlum da kaldırımda yürüyormuş. Polis geldi bana dedi ki, 'Teyze valla biz yanlışlıkla vurduk, özür dileriz' dediler. Hastaneye geldi, 'karakola baskın yapan çocuklar vardı, biz onları kovalıyorduk, yanlışlıkla vurduk' dediler. 

Bilal yüzde 51 zihinsel engelli. Kalp rahatsızlığı var. Bu olaydan sonra gözünde yüzde 90 görme kaybı var  tedavisi sürüyor." Anne Kibriye Aydıngöz, şikayetten sonra oğlunu döven polisin açığa alındığının kendilerine söylendiğini ancak sadece yerinin değiştirildiğini öğrendiklerini belirterek, "Emniyet Müdürü'nden de şikayetçiyim. Merkez karakolundan, Yunus ekiplerinden, o gün görevde olan ekiplerden şikâyetçiyim. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, soruşturma sürüyor. Copla ve yumrukla vurulduğu için gözünün arka tarafında ezilme olmuş, doktorlar söylüyor bana. Benim çocuğuma bir geçmiş olsun telefonu dahi açmadı Emniyet Müdürü. Bir polis çocuğu olsa seferber oluyorlar" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

HDP'ye Syriza soruşturması!

SONRAKİ HABER

HDP'ye SYRIZA soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa