19 Haziran 2015 13:24

24 yıl sonra Komsomol kuruldu

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde (DNR) önceki hafta Leninist Komünist Gençlik Birliğinin (LKSM) kurucu kongresi düzenlendi.

Paylaş

Okay DEPREM
Donetsk

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde  (DNR) önceki hafta Leninist Komünist Gençlik Birliğinin (LKSM) kurucu kongresi düzenlendi. Böylelikle SSCB’nin resmen sona erişinden tam 24 küsur sene sonra, ilk kez resmi bir yapıya, siyasi iktidara bağlı bir komsomol örgütü kurulmuş oldu. Donetsk Ulusal Üniversitesinin ana kampüsünde düzenlenen toplantıya ülkenin değişik şehir ve bölgelerinden ve çok farklı yaş gruplarından yüze yakın genç katıldı.

DNR Komünist Partisi Genel Sekreteri Boris Alekseyeviç Litvinov’un katılımıyla başlanan kongrede alınan kararlar, katılımcıların geleneksel kırmızı kartlarını göstermeleriyle tek tek onaylandı.

5 kişiden oluşturulan merkez komitesinin birinci sekreteri seçilen Aleksandr Kastenko yaptığı konuşmada “Komsomol’un temel amaçlarından birisi genç bireylerde; açgözlülük, egoizm ve cimrilik gibi bireyci değerlerin yerine hümanizm, yurtseverlik, dürüstlük, adalet ve halka hizmet etmek gibi toplumsal prensipleri yerleştirmektir. Bugün genç insanlar için olağanüstü bir gün çünkü gençliğimizin gelişimi için bir hedef belirlemiş oluyoruz burada”  dedi.

Gençlerden sonra söz alan DNR Halk Sovyeti (Konseyi) Milletvekilli Litvinov gençlere “Çok zor ve ilginç bir yolun başındasınız. Biz de hepimiz zamanında aynı yoldan geçtik. Komsomollor insanlar ve halk için tüm önemli ve aynı zamanda hayati anlarda her zaman en önde olmuşlardır.” şeklinde hitap etti. Yaklaşık 2 saat süren kuruluş kongre toplantısından sonra dışarıda buluşan kitle hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖNCEKİ HABER

Ege'de 5 günde 1083 mülteci yakalandı

SONRAKİ HABER

AB ile anlaşma yok, Rusya ile var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...