19 Haziran 2015 13:10

Nijerya’da yine Boko Haram saldırısı

Nijerya Hükümeti Boko Haram militanlarının saldırıları sonucu sınır bölgesi Diffa eyaletinde 38 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Paylaş

Nijerya Hükümeti Boko Haram militanlarının saldırıları sonucu sınır bölgesi Diffa eyaletinde 38 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Hassoumi Massaoudou’nun halk radyosuna yaptığı açıklamaya göre saldırı Lamana ve Ngoumao kentlerinde gerçekleşti. Öldürülen 38 sivilin 14’ü erkek, 14’ü kadın ve 10’u çocuk. Saldırıya uğrayan bölge ülkenin kuzeyinde bulunan Boko Haram’ın hakimiyetindeki bölgeye çok yakın.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Boko Haram militanlarının köylerdeki dükkanları yağmaladığını, evleri ateşe verdiğini açıkladı.

Nisan aynında Boko Haram militanlarının Çad Gölü’nü yakınındaki köylere saldırması sonucu 74 sivil ve 46 asker yaşamını yitirmişti. Karamga adasına militanlar tarafından mayıs başında düzenlenen saldırıda ise 28 sivil ve 46 asker yaşamını yitirmişti. AFP’ye konuşan bir gazeteci de Boko Haram militanlarının sınıra yığınak yaptıklarını belirtti.

Nijerya’daki İslamcı Boko Haram örgütü, 2014’ten bu yana yaptığı saldırılarla dikkatleri üzerine çekiyor. Boko Haram yerel dilde “Batı eğitimi haramdır” anlamına geliyor. 2002’de kurulan örgütün amacı nüfusunun yarısı Müslüman olan ülkede şeriat kurallarına dayalı bir yönetim kurmak. Nijerya ordusu geçen yıl, Boko Haram’ın kalesi olarak bilinen Maiduguri’ye yerel halkın da yardımıyla bir operasyon düzenledi, ancak yapılan saldırı ters tepti. Boko Haram’ın yaptığı karşı atakta birçok Müslüman ve Hristiyan sivil hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İspanya'da kriz: Milyonerlerin sayısı yüzde 40 arttı!

SONRAKİ HABER

Danimarka’da seçimleri aşırı sağ kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...