19 Haziran 2015 11:40

Cansu Kaya'nın otopsi raporu zanlıları yalanladı

Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 2 kişinin 'Cansu kazayla kanala düştü ve boğuldu' ifadesi otopsi raporuyla yalanlandı. (FOTOĞRAF: Cansu Kaya cinayeti kadınlar tarafından protesto edildi)

Paylaş

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir su kanalında ölü bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın otopsi raporunda dün gözaltına alınan N.D. ve M.P.Ç’ye ait meni izlerine rastlandığı ortaya çıktı. Bugün açıklanan raporda Kaya’nın tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü ve daha sonra kanala atıldığı belirtildi.

ARAMA ÇALIŞMASINA DA KATILMIŞ

14 Haziran 2015 Pazar günü Dalyan Mahallesi’ndeki işinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan geçtiğimiz salı günü ise bir su kanalında ölü bulunan Kaya’nın erkek arkadaşı U.D. (24), N.D.(24) ve M.P.Ç.(17) jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Çapraz sorguya alınan zanlılardan N.D. ilk ifadesinde, “M.P.Ç. gece suya atladı, arkasından da Cansu atladı. Cansu sudan çıkmadı. Boğulduğunu anladık. Korktuk ve olay yerinden kaçtık. Cansu’nun elbiselerini ve çantasını başka bir yere götürüp yaktık” dedi.

M.P.Ç. ise “Su kanalı etrafında şakalaşırken Cansu kazayla kanala düştü ve boğuldu. Biz de korkup kaçtık. Cinsel bir saldırıda bulunmadık. Cansu’yu öldürmedik” dedi.

Ancak zanlıların bu ifadelerinin aksine Muğla Adli Tıp Kurumunun hazırladığı otopsi raporunda ise Kaya’nın cinsel saldırıya uğradığı, ardından boğularak öldürüldüğü ve daha sonra kanala atıldığı tespit edildi. Zanlıların ifadeleri otopsi raporuyla yalanlanırken, Cansu Kaya cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan N.D’nin, dikkatleri başka yöne çekmek için dün dalgıç polislerin katılımıyla Dalyan Kanalı’nda yapılan arama çalışmalarına katıldığı da ortaya çıktı.

GELEN RAPOR ACIMIZI ARTTIRDI

Baba Osman Kaya da yaşanan olayların ardından yaptığı açıklamada, “Avukatımız, Muğla Adli Tıp Kurumundan gelen otopsi raporunu bize açıkladı. Gelen rapor acımızı daha da artırdı. Biz ailecek perişan olduk. Katillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz.” diye isyan etti. (Muğla/CİHAN)


‘CİNAYETLERE SIRTIMIZI DÖNÜYORUZ’

Denizli’de kadınlar, Muğla’da cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra katledilen Cansu Kaya için eylem yaptı. Gazi Bulvarı Candoğan Parkı önünde dün bir araya gelen kadınlar burada sessiz oturma eylemi yaptı. Sırtlarına “Erkek adalete sırtımızı dönüyoruz” ve “Kadın cinayetlerine sırtımızı dönüyoruz” dövizleri asan kadınlar, eylemde “Kadın cinayetleri politiktir” pankartı açtı. Eylemde “Kadın cinayetlerine dur de”, “Siz indirdikçe, biz ölüyoruz” ve “Kocam tarafından dövüldüm, vuruldum, öldürüldüm”  yazılı dövizler de dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Çocuk, hepimize ayrı bir dünya yarattı’

SONRAKİ HABER

SeraPool direnişi destek ziyaretleriyle güçleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...