19 Haziran 2015 10:02

Osmaniye’den Kırıkkale F Tipi’ne sürgün

Osmaniye Cezaevinde tutulan Sinan Gül isimli siyasi tutuklunun, seçimlerden 2 gün önce cezaevi müdürü ile görüştürülme bahanesiyle koğuşundan çıkarılarak apar topar Kırıkkale F Tipi Cezaevine sürgün edildiği iddia edildi.

Paylaş

Osmaniye Cezaevinde tutulan Sinan Gül isimli siyasi tutuklunun, seçimlerden 2 gün önce cezaevi müdürü ile görüştürülme bahanesiyle koğuşundan çıkarılarak apar topar Kırıkkale F Tipi Cezaevine sürgün edildiği iddia edildi. Gül’ün sevk sırasında askerler ve gardiyanlar tarafından darbedildiği, Kırıkkale Cezaevi girişinde de çıplak arama dayatmasına maruz kaldığı belirtildi. Ring aracında subaylara sürgün gerekçesini soran Gül’e ise askerlerin, “HDP barajı geçmezse cezaevinde olay çıkartabilecekler. Bakanlık talimatı ile gönderiliyor” şeklinde cevap verdiği öne sürüldü. Olayı değerlendiren İHD Genel Merkez Cezaevi Komisyonu Üyesi Necla Şengül, kendilerine 12 Haziran’da ulaşan bu başvuruyu şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, bu hukuksuz uygulamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Şengül, özellikle seçimlerden önce derneğe  çok sayıda hak ihlali başvurusu yapıldığını söyledi. Özellikle seçim sürecinde HDP’nin barajı aşamaması konusunda devlet erkanının en yetkili ağızlarından yapılan çağrıların cezaevlerinde de karşılığını bulduğunu söyleyen Şengül, seçim sürecinde cezaevlerinde kötü muamelelerde yükselen bir artış görüldüğünü belirtti. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

YURTKUR’da haksız kazanç iddiası

SONRAKİ HABER

‘İndirim’ için öldürdüğü kadını suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...