19 Haziran 2015 08:21

Ali İsmail'in dövülme görüntülerini silenler beraat etti

Eskişehir'de, Gezi Direnişi sırasında üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü sokağa bakan otele ait güvenlik kamerası görüntülerini sildirmekten 5’er yıl hapis cezasıyla yargılanan Polis Hüseyin Engin ile bu talimata uyarak şalteri kapatıp görüntülerin silinmesine yol açtığı ileri sürülen Otel Sahibi Erdoğan Gözseçen beraat etti.

Paylaş

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında 19 yaşındaki üniversiteli Ali İsmail Korkmaz, Sanayi Sokak’ta bir grup polis ve sivil tarafından dövüldü. Korkmaz, daha sonra kaldırıldığı hastanede 34 gün sonra hayatını kaybetti. Ardından şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan Beşik Otel’e ait güvenlik kamerası kaydında 20 dakikalık ‘kayıp görüntü’ tespit edildi. Korkmaz’ı dövdüğü için yargılanan polislerden Hüseyin Engin’in, kayıt kapanmadan önce otele girdiği, ardından dayak görüntülerini sildirdiği iddia edildi. Bunun üzerine otelin güvenlik kamerası görüntüleri, incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderildi.

TÜBİTAK’ın yaptığı incelemede, polis Engin’in otel sahibi Gözseçen’le konuştuğu ortaya çıktı. Söz konusu konuşmalarda, otel sahibinden Engin’in kameranın kapatılmasını, geriye dönük görüntülerin de silinmesini istediği belirlendi. Olay gününe ait saat 00.16:31’deki konuşmalarda, polis Engin'in otel sahibi Gözseçen’e, “Kameraları kapatın, hatta geri dönük de silin, 10 dakika öncesine gelin.” talimat verdiği tespit edildi. Ses kaydı üzerine polis Engin ile emri uyan otel sahibi Gözseçen hakkında ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ iddiasıyla 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sanıklar Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Mahkeme, her iki sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme beraat kararında, delil yetersizliğini gerekçe gösterdi. Mahkeme, kararında, “ Suç delillerinin yok edildiği hususunda her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı bulunmadığından ve bu olayın oluş şeklinin yasa maddesinde ön görülen suçun maddi unsurlarını taşıdığının her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller ile saptamadığından ve bu şekilde sanıkların atılı suçu işlemedikleri anlaşıldığından, ayrı ayrı beraatlerine...” ifadesine yer verildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cihatçıların Azez çatışmaları sürüyor

SONRAKİ HABER

'Gençlere dava açılıyorsa Cumhurbaşkanına da açılmalı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...