19 Haziran 2015 08:08

Cihatçıların Azez çatışmaları sürüyor

Suriye'de, IŞİD ile diğer cihatçı gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatışmayı sürdürüyor. Silah ve patlama sesleri ile Suriye tarafından yükselen dumanlar Türkiye tarafından görülüyor.

Paylaş

Suriye'de, IŞİD ile diğer cihatçı gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatışmayı sürdürüyor.

Silah ve patlama sesleri ile Suriye tarafından yükselen dumanlar Türkiye tarafından görülüyor.

Til Ebyad'dan YPG ve müttefiki güçler tarafından çıkarılmasının ardından IŞİD hedefini Halep'in kuzeyindeki Azez ilçesi olarak belirledi.

Azez'in doğusundaki Carablus ve Bab bölgesinde kontrolü elinde bulunduran IŞİD militanları, denetim alanını genişletmeyi hedefliyor.

Azez ve Suriye'nin Türkiye'ye açılan kapılarından Öncüpınar'ın karşısındaki es Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, son 1 aydır bu bölgede ilerlemeye çalışıyor.

IŞİD'in saldırısına bölgede el Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi'nin öncülüğünde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar destekli Fetih Ordusu karşı koymaya çalışıyor.

Türkiye sınırına yakın noktadaki bazı köyleri ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile Fetih Ordusu bileşenlerinin arasında aralıklarla yaşanan çatışmalar ise Kilis'te tedirginliğe yol açıyor. DHA'nın haberine göre çatışmalar sırasında patlamalar duyulurken, çıkan dumanlar da Kilis'ten görülebiliyor.

Aralıklarla yaşanan çatışmaların IŞİD'e, Rakka'dan geleceği ileri sürülen takviye güçlerin bölgeye ulaşması halinde şiddetlenebileceği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP medyası tek ses: PYD, IŞİD’den tehlikeli!

SONRAKİ HABER

Ali İsmail'in dövülme görüntülerini silenler beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa