19 Haziran 2015 07:20

İz bırakan yayıncılardan Mehmet Ali Yalçın anılıyor

Paylaş

Türkiye Yayıncılar Birliği 30. Yıl Etkinlikleri kapsamında geçen ay başlattığı “İz Bırakan Yayıncılar” etkinliklerinden ikincisini bu akşam saat 19:00’da SALT Galata’da gerçekleştiriyor.
Türkiye yayıncılık dünyasının bugün hayatta olmayan, yayıncılığımıza önemli katkılarda bulunmuş, yayıncılık anlayışlarıyla öne çıkmış, birçok şair, romancı ve öykü yazarının kitaplarını ilk kez basarak ünlenmelerini sağlamış yayıncılara bir anlamda vefa borcunu yerine getirmeye çalışan Türkiye Yayıncılar Birliği bu kez de 60 ve 70’li yılların tanınmış yayıncısı Mehmet Ali Yalçın’ı ve kurucusu olduğu May Yayınları’nı anıyor.
1940’lı yıllarda bir dönem gazetecilik yaptıktan sonra 1965’te May Yayınları’nı kuran ve kısa sürede çok önemli telif ve çeviri kitapları kültür yaşamımıza kazandıran Yalçın, Yayıncılar Derneği yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Yayıncılar Kooperatifi’nin (YAYKO) kurucusu ve başkanı olarak da yayıncıların mesleki örgütlenmesi için çaba gösterdi.
Yalçın, 70’li yılların sonunda yaşanan derin toplumsal ve ekonomik bunalım sırasında, özellikle yayıncıları sarsan kağıtsızlık sorununa çözüm bulmak için kooperatifin yönetim kurulu üyeleri ile ziyaret ettikleri Sanayi Bakanı Nuri Bayar’ın odasında geçirdiği bir kalp krizi sonunda yaşama veda etmişti.
Bu toplantıda, “iz bırakmış” bir yayıncı olan Mehmet Ali Yalçın, ölümünün 35. yılında anılacak ve kurucusu olduğu May Yayınları tanıtılacak. Toplantıda Doğan Hızlan, Eray Canberk, Fahri Aral gibi isimlerin yanı sıra yayıncı dostları da konuşma yapacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ve Gül TBMM'de görüştü

SONRAKİ HABER

AKP medyası tek ses: PYD, IŞİD’den tehlikeli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa