18 Haziran 2015 18:37

Aşırı tüketime karşı Yeryüzü Sofrası'nda buluştular

Paylaş

Anti Kapitalist Müslümanlar'ın çağrısıyla, çok sayıda yurttaş, Ramazan'ın ilk gününde iftarlarını açmak üzere aşırı tüketimi protesto etmek ve zengin iftar sofralarına karşı "Yeryüzü Sofrası"nda bir araya geldi. 

Anti kapitalist Müslümanların çağrısıyla çok sayıda yurttaş, Ramazan'ın ilk gününde iftarlarını açmak üzere aşırı tüketimi protesto etmek ve zengin iftar sofralarına karşı "Yeryüzü Sofrası"nda bir araya geldi. Tünel Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne kadar uzanan sofrada, yurttaşlar evlerinden getirdikleri yiyeceklerle iftarlarını açtı. 

'YERYÜZÜ SOFRASI SOKAKTA KOALİSYON ANLAMINA GELİYOR'

Haber takibi yapan gazetecilere de yiyeceklerin ikram edildiği sofrada yer alan İslamcı yazar İhsan Eliaçık, "Yeryüzü Sofrası"na ilk olarak 2010 yılında başladıklarını Gezi direnişiyle birlikte Gezi'nin maneviyatından dolayı İstiklal'de ve ardından park ve bahçelere yayıldığını belirterek, "Yeryüzü Sofrası, halkın kendi kendine yapmış olduğu bir faaliyettir ve aynı zamanda bir ihtiyacı da karşılıyor. İnsanların bir araya gelmeye, farklı grupların oturmaya, ellerindekilerini birbirleriyle paylaşmaya geliyor buraya. Bu aynı zamanda sokakta koalisyon anlamına geliyor. Türkiye'ye de bu açıdan önemli bir mesaj veriyor" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'HDP barajı aşmasaydı AKP'nin tahakkümü altında eziliyor olacaktınız'

SONRAKİ HABER

Ahmet Necdet Sezer hastanede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa