18 Haziran 2015 18:03

Yüksekdağ: HDP koalisyonda kriz yaratan bir durumda olmayacak

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'nin hükümetin kurulmasında kriz yaratacak bir durumda rol almayacağını belirterek, "Bir partinin tek başına hükümet kuramayacak olması asla ve asla bir felaket değildir. Biz ana muhalefet olarak kalmak niyetindeyiz. Halkımız aslında bize bu görevi vermiştir" dedi
HDP Eş Genel Başkanı ve aynı zamanda HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, Ramazan ayının ilk iftar gününde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında iftarını halkla birlikte açtı. İftara Yüksekdağ'la birlikte HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Selami Özyaşar, Yurdusev Özsökmenler, HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri de katıldı. 

'ZAFER KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

İftar öncesi yemek kuyruğunda konuşan Yüksekdağ, 7 Haziran'da kazanılan zaferin kutlu ve hayırlı bir yol açtığını belirterek, "7 Haziran'da kazandığımız zaferin yolunda yürümeye ilerlemeye ve kazanmaya devam edeceğiz' dedi. 7 Haziran sevincinden sonra Ramazan'ın sevincini yaşadıklarını belirten Yüksekdağ, "Bugün hep beraber iftarımızı açmak beraber bulunmak için bir araya geldik Ramazan'ın ilk gününde. Ramazan sevinçlerini Bayram sevinçlerini zafer sevinçlerini hep birlikte paylaşmaya devam edeceğiz. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun Ramazan" dedi.

'TEK PARTİNİN HÜKÜMET KURAMAYACAK OLMASI FELAKET DEĞİL'

Siyasette yeni dengelerin oluştuğunu dile getiren Yüksekdağ, bütün siyasi partilerin halkın dediğini dinlemesi gerektiğini vurguladı. Tek partinin hükümet kuramayacak olmasının bir felaket olmadığını söyleyen Yüksekdağ, "Biz de yönetime katılacağız. Halk olarak bizim de sözümüz olacak bu yönetim de" ifadelerini kullandı. 

'HALKIMIZ BİZE ANA MUHALEFET GÖREVİNİ VERMİŞTİR'

HDP'nin hiçbir zaman kriz yaratan bir durumda olmayacağını söyleyen Yüksekdağ, "Kendimizi ana muhalefet olarak ifade ettik ve öyle kalmak istiyoruz" dedi. İyi bir ana muhalefetin olamayışının Türkiye'yi, geri götürdüğünü gördüklerini belirten Yüksekdağ, "Türkiye'nin çok iyi bir ana muhalefet olmazsa hükümetlerin ne kadar zararlı olabileceğini gördük. Ne kadar geriye götürebileceğini gördük 13 yıl boyunca. Biz ana muhalefet olarak kalmak niyetindeyiz. Halkımızda aslında bize bu görevi vermiştir. Ama herhangi bir koalisyonda hükümet oluşturma süreci içerisinde oluşan krizi de riski de biz oradan kaldırmak için üzerimize düşen her şeyi de yerine getiririz bundan da kimsenin şüphe duymasın. Ben bugünden sonraki günlerin daha sık somut gelişmelerin açısından 23'ünde ya da24'ünde yemin töreninden sonra başlayacak ve hükümet kurma sürecinde yani koalisyon kurma sürecide hız kazanacak. Biz dediğimiz gibi en başta ifade ettiğimiz noktadayız Türkiye'nin önünü açtığı 7 Haziran'da bundan sonrada asla kapatan değil yeni kapılar açan oluruz ve rolümüzü de böyle oynamaya devam ederiz" diye konuştu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Çukurca'da, sınırda 'güvenlik yolu' nu protesto eden halka jandarma saldırdı

SONRAKİ HABER

'HDP barajı aşmasaydı AKP'nin tahakkümü altında eziliyor olacaktınız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...