18 Haziran 2015 17:22

Kadınlar kadın katliamına tepki gösterdi

Paylaş

Kadın katliamlarını protesto eden kadınlar, son günlerde artarak devam eden kadın katliamlarına, "Tecavüzcüyü öldüren Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası verenlere, Tuğçe'yi öldürenlere 3 yıl verenlere, köle pazarında kadın satan DAİŞ'e destek verenlere, sabrımız kalmadı" şeklinde tepki gösterdi.

'BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ' DENİLDİ

Ankara Kadın Platformu, Muğla'da vahşi bir şekilde katledilen Cansu Kaya ve bir çok yerde kadınlara yönelik taciz ve tecavüz olaylarını protesto etmek amacıyla Güvenpark'ta bir araya geldi. Kadınlar Güvenpark'ta yanlarında getirdikleri sprey ile yere "Ellerimizi isyana açıyoruz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" yazarak tepkilerini kaldırıma yansıttılar. "Erkek vuruyor devlet koruyor", "Yasta değil isyandayız" ve "Jin jiyan azadî" sloganlarını attan kadınlar, "Cansu Kaya isyanımızdır" pankartını açarak basın açıklamasını okudular.

Kadınlar adına basın açıklaması okuyan Bengü Tarıoğlu, Türkiye'de 2015 yılında 170 günde 144 kadının katledildiğine dikkat çekerek, "Her gün kadın cinayetleri haberleri ile uyanıyoruz. Katledilenler, kocası, sevgilisi, eski kocası, yani en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor" dedi. Kadın cinayetlerinin, tecavüzlerin artarak devam ettiğine dikkat çeken Tarıoğlu, "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" dedi. Tarıoğlu, "Tecavüzcüyü öldüren Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası verenlere, Tuğçe'yi öldürenlere 3 yıl verenlere, köle pazarında kadın satan DAİŞ'e destek verenlere, sabrımız kalmadı" şeklinde konuşarak, kadın mücadelesini sokaklarda, meydanlarda, mecliste büyüyerek geldiklerin ve adaleti direnerek bir araya gelerek getireceklerini söyledi. 

Tarıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı eleştirerek, "Adında kadın olmayan bakanlığı kaldırıp Kadın Bakanlığı yapacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar "Jin jiyan azadî" sloganı ve zılgıtlar eşliğinde dağıldı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Hong Kong’dan Pekin’e ret

SONRAKİ HABER

Anayasa Mahkemesi, barışçıl protestonun engellenmesini hak ihlali saydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...