18 Haziran 2015 16:41

Antalya’da ‘orman kanunları’ uygulanıyor

Paylaş

Antalya’da yerel seçimlerde belediyeyi kazanan AKP’li Menderes Türel’in sürgün ısrarı bitmek bilmiyor. Göreve gelir gelmez Tüm-Bel Sen üyelerini ilçelere sürgün ettiren Türel’in uygulaması mahkemeden dönmüştü.

Sürgünde ısrar eden Türel, geçtiğimiz hafta Belediye Meclisinde kamu emekçilerinin ilçelerde görevlendirilmesinin önünü açan bir karar aldırdı. Bu kararın hemen ardından sürgün kararıyla geri dönen emekçiler yeniden sürgün edildi.

Tüm-Bel Sen Antalya Şubesi sürgün kararlarını Attalos Heykeli önünde protesto etti. Şube Başkanı İlhan Karakurt “Antalya Büyükşehir Belediyesinde kanun, yasa hak, hukuk vicdan ve adalet kalmamıştır artık. Orman kanunu uygulanmaktadır. Sadece idari gücü elinde bulunduranlar keyfi sorumsuz davranmayı meziyet saymaktadırlar” diye karara tepki gösteren Karakurt, sürgün kararlarının bir an önce geri alınması çağrısında bulundu. Türel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da belirten Karakurt, insan haklarına aykırı olan karar geri alınana kadar mücadelelerinin süreceğini ifade etti. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SeraPool işçisine tazminatsız işten atma tehditi

SONRAKİ HABER

‘Erdoğan, Arap Kürt savaşını kışkırtıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa