18 Haziran 2015 16:35

SeraPool işçisine tazminatsız işten atma tehditi

Paylaş

Cam Keramik-İş Sendikasında örgütlenerek insanca çalışma, insanca yaşam talebiyle üretimi durduran SeraPool işçileri, direnişin 8. gününde işten tazminatsız atmayla tehdit edildi.

Ramazanın ilk gününde tuvalet ve lavaboları da işçiye kapatan patronun hamleleri işçiler için sürpriz olmadı. Patronun hamlesine, “İlk günden daha kararlıyız. Biz vazgeçmek kelimesinin anlamını unuttuk” diyerek cevap veren işçiler, üretime başlamadı. Patron tarafından fabrikaya asılan pankartta yer alan “İşbaşı yapmayan işçilerin her biri için ayrı işlem yapılacak” ifadesini işçiler, işçiyi bölme girişimi olarak değerlendirdi. İşçiler, “Biz beraber hareket ettiğimizde neler yapabileceğimizi gördük. Bunu gören patron da birliğimizi bozmaya çalışıyor ancak biz her geçen gün daha da kenetleniyoruz. Ölmek var dönmek yok” dedi. 

ZİYARETLER SÜRÜYOR

Öte yandan işçilere destek ziyaretleri de sürüyor. İşçileri dün KESK Şubeler Platformu ve Pendik Kadın Dayanışma Derneği ziyaret etti. DİSK Yönetim Kurulunun ise işçileri bugün ziyaret edeceği belirtildi. 
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EGO işçisi kararını verdi

SONRAKİ HABER

Antalya’da ‘orman kanunları’ uygulanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...