18 Haziran 2015 16:30

EGO işçisi kararını verdi

Arkadaşlarının işten atılması üzerine iki gün iş bırakan EGO işçileri, Türk Metal’den istifa ettikten sonra ne yapacağına karar verdi. İşçiler, Birleşik Metal-İş’e üye oluyor.

Paylaş

5 arkadaşlarının işten atılması üzerine iki gün iş bırakarak direniş yapan EGO işçileri, arkadaşlarının işten atılmasından sorumlu tuttukları Türk Metal’den istifa ederek, DİSK/Birleşik Metal-İş’e üye oldu. 

Birleşik Metal-İş Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever’in verdiği bilgiye göre, 492 EGO işçisinden 470’i Türk Metal’den istifa etti. İstifa edenlerden 433’ü, 17 haziran itibarıyla Birleşik Metal-İş’e üye oldu. Birleşik Metal’e üye olan işçiler, istifa etmeyenlerin, Türk Metal’le yakın ilişkide olan kişilerden oluştuğu,  bu arkadaşlarının da kısa zamanda istifa ederek, yanlarına geleceklerini umduklarını söylediler.
Birleşik Metal-İş yöneticileri, son gelişmelerle ilgili işçileri bilgilendirmek, işçilerin sorularını yanıtlamak EGO işçileriyle toplantılar yapıyor. Bu toplantılardan biri, önceki gün Lüleburgaz’da, 8 Kasım Parkı’nda yapıldı. EGO’da çalışan 8/16 vardiyası işçileriyle yapılan toplantıya, Birleşik Metal-İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Atar, Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever ile DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı. 

İŞÇİLER SORMADAN KARAR ALINMAYACAK

EGO işçilerinin birliğini korumasını isteyen Özkan Atar, “Biz bu birliğimizi, bu örgütlülüğümüzü korudukça, kolay kolay işçi atamayacaklar, gerekirse her hafta iş bırakma eylemi yaparız. Size şunun sözünü veriyoruz; size danışmadan, sizin onayınız alınmadan, tek bir imza atılmayacak. Bunu böyle bilin” diye konuştu.

TEMSİLCİLERİNİ SEÇECEKLER

Bu arada, önümüzdeki günlerde, işçiler tarafından, iki kadın iki erkek, dört işyeri temsilci ve 20 kişiden oluşan işyeri komitesi seçimi yapılacak. Ayrıca 21 haziran pazar günü işçiler Birleşik Metal-İş Genel Başkan Adnan Serdaroğlu’nun da katılacağı bir toplantı yapacaklar. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İlk beş ayda bütçeden temsil ve ağırlama için 52 milyon lira harcanmış

SONRAKİ HABER

SeraPool işçisine tazminatsız işten atma tehditi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...