18 Haziran 2015 16:21

Tüketici güveni ağır krizin bile altında!

Paylaş

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, ekonominin yolunda gitmesi için tüketici güveninin önemli olduğunu söyledi. Alkin, “Şu anda Türk toplumunun tüketici güveni ağır ekonomik kriz yaşadığımız dönemlerin bile altında. Böyle bir şey olmaması lazım. Tüketici güvenini iyileştirmemiz lazım” dedi.

Çukurova Genç İşadamları Derneğinin (Çukurova GİAD) Gelişim Atölyesi Toplantılarının konuğu Prof. Dr. Kerem Alkin oldu. “Seçim Sonrası Senaryolar, 2015’in 2’nci yarısında Türkiye ve Dünya Ekonomisi” konulu toplantıyı, üyelerin yanı sıra, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, KKTC Fahri Konsolosu Ali Şakir Tiltay da izledi.

Dernek binasında yapılan toplantıda yaklaşık 2 saat ülke ve dünya ekonomisi hakkında konuşan Prof. Dr. Kerem Alkin, 6’ncı yılı geride bırakan küresel krizin ardından dünya ekonomisinin ‘gelişmiş ülkelerde düşük hızda büyüme ve gelişmekte olan ülkelere etkisi’, ‘yüksek likidite-düşük faiz ve gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kazanması, cari açık’ ve ‘aşırı paranın küreselleşmesi ve balon riski’ sorunlarıyla mücadele ettiğini vurguladı. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Ramazan bolluğu yedi yıldır yok

SONRAKİ HABER

İlk beş ayda bütçeden temsil ve ağırlama için 52 milyon lira harcanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...