18 Haziran 2015 16:17

Ramazan bolluğu yedi yıldır yok

Paylaş

Adana’daki yurttaşlar, ramazan ayının gelmesine rağmen ellerinde para olmadığı için Ramazan alışverişi yapamadıklarını ve ramazanı kısıtlı imkanlarla geçireceklerini söyledi. Adana Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Akçay, “Ramazan ayı esnaf için bolluk ayıdır. Ancak son 7 senedir bu bolluğu görmek mümkün değil. Ramazana sayılı günler kala satışlarda bir yoğunluk yok” dedi.

Türkiye’de her ramazan öncesi tartışılan konular arasında birinci sırada yer alan ürün fiyatları ile yurttaşların alım güçleri arasında büyük bir fark bulunuyor. Ramazanda işlerin açılmasını umut eden esnaf ürünün satılmayışından endişeli iken, yurttaşlar ise ürünlerin pahalı olmasından şikayetçi. Çetin Bozkurt adlı esnaf, gıda sektöründe bir hareketliğinin olduğunu ancak ekonomik kriz nedeniyle bunun tam olarak esnafa yansımadığını vurguladı.

‘İNSANLARDA PARA YOK’

Pazarcı esnaflarından Mehmet Çelik, yurttaşların alım gücünün yok denecek kadar azaldığını ve satışların bu nedenle düştüğünü aktarıp, ramazandan da pek umutlu olmadıklarını söyledi. 
Pazarın boş olduğunu ve fiyatların uygun olmasına rağmen satışların çok düşük olduğunu söyleyen Zekerya Tekin adlı pazarcı esnafı ise, pazarda ramazan havasının olmadığını ve satışların çok düşük olduğunu kaydetti. Tekin, “Pazar bomboş. İnsanlarda para yok, nasıl alışveriş yapsın. İnsanlar fiyatların pahalı olmasından şikayetçi. Biz ise fiyatların ucuz olmasından şikayetçisiyiz” dedi.

ELDE VAR UMUT!

Adana Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Akçay: “Ramazan ayı esnaf için bolluk ayıdır. Ancak son 7 senedir bu bolluğu görmek mümkün değil. Ramazana sayılı günler kala satışlarda bir yoğunluk yok. Tabii bu Çukurova’nın sıcaklığından da kaynaklanıyor olabilir. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde esnafımız da tüketicilerimiz de umdukları ramazan bereketine kavuşacaktır”.

ORUÇ TUTACAĞIZ AMA HİÇ BİR ŞEY ALAMADIK

Esnaflara hak verdiklerini kaydeden yurttaşlar da ürün fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçi. Aldıkları maaşla kıt kanaat geçindiklerini belirten Bircan Eke, ramazanı kısıtlı imkanlarla geçireceklerini söyledi. Eke, “Daha önce pazar arabasını doldurabildiğim 50 lira ile şimdi pazar arabasının yarısını bile doldurmadan eve gidiyoruz. Biz oruç tutacağız. Bu sene oruç zor olacak gibi görünüyor, Allah bize yardım etsin” dedi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

MMO: İstihdam sanayiye fazla geliyor, kıyım kapıda

SONRAKİ HABER

Tüketici güveni ağır krizin bile altında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa