18 Haziran 2015 15:23

Munzur Gözeleri için başvuru

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım, Tunceli Valisi Osman Kaymak’ı ziyaret ederek, birinci derece doğal sit alanı olan Munzur Gözeleri'nin korunması konusunda duyarlılık gösterilmesini istedi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak’la görüşmesinin ardından açıklama yapan Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım, “Ziyarette, 2001 yılında 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilen Munzur Gözelerinin mevzuata uygun şekilde korunmasını talep ettik. Gözeler, birinci derece doğal sit olmasına rağmen, yine Alevilik açısından önemli bir ibadet alanı olmasına rağmen koruma ve kullanma koşullarının mevzuata uygun şekilde yerine getirilmediğini düşünüyoruz. Birinci derece doğal sit alanları sadece bilimsel amaçlı çalışmalar dışında asla kullanılamayacak alanlardır. Buranın ibadet alanı olduğu da düşünüldüğünde sadece ibadet amaçlı kullanılması gerekiyor. Munzur Gözeleri aynı zamanda dünya ölçeğinde doğa koruma statüsüne de sahip” dedi.

Son zamanlarda Munzur Gözelerine çok sayıda ziyaretçinin gittiğini belirten Yıldırım, “Bu Dersim açısından olumlu. Fakat ziyaretçilerin Munzur Gözelerinin bilinçli hareket etmesini istiyoruz.  Sayın Valimizle yaptığımız görüşmede de Munzur Gözelerinin birinci derece doğal sit alanı olduğuna dair bir tabela konmasını, doğal sit alanlarındaki yasakların bu tabelada belirtilmesini, alanda kılavuz ve görevliler bulundurulması, kirliliğin önüne geçilmesi gibi taleplerde bulundu. Kendisi de bu taleplerimize olumlu yaklaştı. 

ÖNCEKİ HABER

Çay, Çilek, Özgürlük’teki dönüşüme Danıştay freni

SONRAKİ HABER

12 YPG/YPJ ve 1 YJA-STAR savaşçısının cenazesi Silopi'ye getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...