18 Haziran 2015 15:01

'Cansu Kaya cinayeti'nde 2 şüpheli gözaltına alındı

Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, geçen pazar günü kaybolan ve üç gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya cinayeti ile ilgili 2 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ortaca'nın Mergenli Mahallesi'nde yaşayan Cansu Kaya, geçen pazar günü, garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi'ndeki restorandan mesai bitiminin ardından ayrıldıktan sonra kayıplara karıştı. Dalyan'da kaldığı apart otele gitmeyen Kaya'ya cep telefonundan da ulaşamayan yakınları meraklanıp, aramaya başladı. Jandarma ve polise de kayıp ihbarında bulunan yakınlarının endişeli bekleyişi, geçen salı günü acıyla son buldu. Cansu Kaya'nın cesedi, arama çalışmalarına katılan ablası Burcu Kaya tarafından Dalyan'ın Çandır Geçişi Mevkii'ndeki su kenarında bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı bulunan Kaya'nın yapılan otopsisinde, cinsel saldırıya uğradığı; ayrıca boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıktı. Otopsi sonrası cenazesi ailesine teslim edilen Kaya, dün saat 16.00'da, evinin önünde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Genç kızın hem tabutuna hem de mezarına gelinlik örtüldü. 

AİLE, KATİLİN BULUNMASINI İSTİYOR

Yeğeninin evine bağlı bir genç olduğunu, açık lisede okuduğunu ve üniversiteye gitme hayalleri kurduğunu söyleyen amcası Ramazan Ötüş, ölüm haberi üzerine ailece yıkıldıklarını söyledi. Kendisinin küçükken evlatlık verildiğini ancak Cansu'nun öz amcası olduğu belirten Ramazan Ötüş, "Cansu ailesine bağlı bir kızdı. Babasından daha fazla beni görürdü. Çocukların hepsi de bana 'baba' derlerdi. Cansu'yu hemen hemen her gün görürdüm. Benim yanıma gelirdi. Benimle her şeyini konuşurdu. Gizlisi saklısı yoktu. Dalyan'da çalışmak için benden izin aldı. 'Ben okumak istiyorum, lisede iki dersim kaldı. Yarın üniversitede para lazım olur; babamın durumu da belli, çok fazla yük olmayayım harçlığımı da çıkartırım' dedi ve çalışmaya başladı. Ben yıllardır balık yakalarım denize dalarım. Çok boğulan insan gördüm. Cansu, kesinlikle boğulmuş gibi değildi. Bulunduğunda burnundan kan geliyordu. Sadece vurgun yiyen kişinin burnu kanar. Kesinlikle Cansu önceden öldürülmüş ve suya atılmış bulunduğunda boynunda da iz vardı. Ben bu işin faillerinin bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

ABLASINA ÇOK YORGUN OLDUĞUNU VE YATACAĞINI SÖYLEMİŞ

Genç kızın ablası Burcu Kaya, "Benim kardeşim hayatı deli dolu yaşardı. Ama benden ve özellikle amcamdan hiçbir şey saklamazdı. Bir yere gidilecekse beraber giderdik arkadaşlarının genelini tanırdım. Benim çalıştığım iş yerine gelirlerdi. Son dönemde iki arkadaşı daha olmuş onları çok fazla tanımıyorum. Ama kardeşim kesinlikle iş çıkışı kalmış olduğu pansiyona giderdi. Pansiyon sahibi de yakın tanıdığımızdı. O gece yani pazar günü gece saat 23.00 ila 23.30 arası görüştük. 'Abla çok yorgunum yatacağım' dedi. Ondan sonra da dediğim gibi hiçbir haber alamadık" diye konuştu. 

Anne Gülen Kaya, "Ben kızımın katillerinin bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

KANALDA DELİL ARANIYOR

Cesedin bulunmasının ardından Kaya'nın son olarak görüldüğü erkek arkadaşı U.D.'nin de aralarında bulunduğu üç kişi, ifadelerine başvurulmak üzere Ortaca İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldü. Ardından bu üç kişi, serbest bırakıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı Marmaris Dalgıç Polis Timi'nde görevli dört kişilik ekip, Kaya'nın cesedinin bulunduğu kanalda bugün saat 12.30 itibariyle çalışma başlattı. Dalgıçların kanalda, genç kıza ait olabilecek çanta ve giysinin yanı sıra olası delilleri aradığı belirtildi. Jandarma da Dalyan Mahallesi'ndeki işyeri ve MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Kaya'nın cesedinin bulunduğu bölgede kameraların bulunmadığı belirtildi.

VALİDEN ÖZEL EKİP KURULDU AÇIKLAMASI

Muğla Valiliği'nden konuşla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: 
"Cansu Kaya'nın kanalda ölü bulunması olayının aydınlatılması için İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ve Asayiş Şube müdürlükleri birimleri ile Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı birimlerinden oluşan özel ekip oluşturuldu. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ve gözetiminde ön otopsi raporu için Dalyan Mahallesi Sağlık Ocağı'nda inceleme yapılmış, ölüm sebebi tespit edilememiş, kesin ölüm sebebinin tespiti maksadıyla Muğla Adli tıp Kurumu'na maktul sevk edilmiştir. Henüz adli tıp raporu sonuçlanmamıştır. Oluşturulan özel ekip tarafından ölüm sebebiyle ilgili bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak geniş çaplı bir araştırma ve soruşturma yapılmış, bu kapsamda maktulün bulunduğu bölgedeki bütün kamera kayıtlarının incelenmeye başlanmıştır. Cumhuriyet Savcısı tarafından Marmaris'te konuşlu İl Emniyet Müdürlüğü Dalgıç ekibi istenmiş, bugün saat 13.00'dan itibaren dalgıçlar olay bölgesinde delil aramaya başlandı. Yapılan çalışmalarda 4'ü şüpheli olmak üzere toplam 11 şahsın bilgisine başvuruldu. Biri maktule, üçü şüphelilere ait dört ikamette arama yapıldı. Oluşturulan özel ekip tarafından soruşturma çok yönlü sürüyor." 

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın kanalda ölü bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada 2 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Cesedinin bulunduğu kanalda polis balıkadamların yaptığı çalışma sona erdi. Aralamalarda Kara'ya ait herhangi bir eşyaya rastlanmadı. 

CİNAYET ZANLILARI YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEK 

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, kanalda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın katil zanlısı olarak gözaltına alınan ve sorgusu süren N.D. (24) ve M.P.C. (17) yarın adliyeye sevk edilecek. 

Cansu Kaya'nın cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan zanlılardan N.D.'nin (24) jandarmaya verdiği ilk ifadede, "M.P.C., suya atladı, arkasından da Cansu suya atladı. Cansu sudan çıkmayınca olay yerinden kaçtık. Cansu'ya ait elbise ve çantasını farklı bir noktaya götürerek yaktık" dediği, M.P.C.'nin (17) de bunu doğruladığı öğrenildi. (DHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Yönetici Atama Yönetmeliği kaldırılsın’

SONRAKİ HABER

Çay, Çilek, Özgürlük’teki dönüşüme Danıştay freni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...