18 Haziran 2015 14:42

İZENERJİ işçileri grev öncesi belediyeyi uyardı

Paylaş

Toplu sözleşmeleri tıkanan İZENERJİ işçileri 13 gün önce astıkları grev kararından sonra Büyükşehir Belediyesi'nin hala adım atmaması üzerine yarım günlük iş bırakarak uyarı eylemi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZENERJİ'de örgütlü Genel İş İzmir 2 Nolu Şube arasında toplu sözleşme görüşmelerinde Büyükşehir’in yüzde sekiz zam teklif etmesi üzerine sonuca varılamamıştı. Arabulucu sürecinden de olumlu bir görüşme çıkmayınca 13 gün önce Büyükşehir Belediyesi binasına ve işyerlerine grev kararı asıldı. Toplu sözleşmeyi masada bitirmek isteyen sendika grev kararını asmalarına rağmen belediyenin sorunu çözülmemesinden dolayı bir kez daha yarım gün iş bıraktı. 

Öğle arasıyla birlikte Konak Pier önünde bir araya gelen binlerce işçi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yürüdü. 'Sadaka Değil Toplu Sözleşme' pankartı açan işçiler 'Sözleşme Hakkımız, Grev Silahımız' ve 'İş Ekmek Yoksa Barış da Yok' sloganlarını attı. İZELMAN’a bağlı olarak çalışan işçilerde “İZENERJİ işçisi yalnız değildir” pankartı açarak işçilere destek vermesinin yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’da katıldı.

Belediye önünde açıklama yapan Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, “Ekmeğimizden vazgeçersek onurumuzdan vazgeçeriz, onurumuzdan vazgeçersek ekmeğimizden vazgeçeriz ikisinden de vazgeçecek miyiz” diye sorması üzerine işçiler hep bir ağızdan “Hayır” şeklinde cevap verdi. Türkiye’nin her gün geliştiğinin ve büyüdüğünün anlatıldığını söyleyen Şanlı, “Türkiye’de ne yazıktır ki gelişen işçiler ve emekçiler değil gelişen ve büyüyen bu ülkede patronlar oldu. O zaman bizler buralarda derdimizi anlatmaya devam edeceğiz” dedi. Aylarıdır dertlerini anlatmak için eylemlikler yaptıklarını anlatan Şanlı, “Ya biz derdimizi anlatamadık ya da derdimizi anlamadılar. Ama duyduk ki grev hazırlığı için iş yerlerine yazılar yazılıyormuş İZENERJİ greve çıkacak hazırlığınızı yapın diye biz hazırız arkadaşlar. Biz bu kavgayı vermeye hazırdık, hazır olamaya devem edeceğiz. Önümüzdeki hafta taleplerimize cevap alamazsak bir günlük iş durduracağız” şeklinde konuştu. 

İşçiler daha sonra Büyükşehir Beledi binası önünde oturma eylemi yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim emekçileri yargı kararlarının uygulanmasını istedi

SONRAKİ HABER

6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nde adaylar açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...