18 Haziran 2015 14:16

Belediye işçisi toprağa verildi

Paylaş

Ağaç budadığı sırada elektriğe kapılarak yaşamını yitiren Karşıyaka Belediyesi taşeron işçisi Cengiz Çekmezer bugün öğleyin düzenlenen cenaze töreni ile Karşıyaka Sancaklı köyünde toprağa verildi. Bir çocuk babası Çekmezer’in cenazesine ailesi, yakınları, köy halkı ve çok sayıda işçi arkadaşı katıldı. 

Öte yandan Çekmezer’in yaklaşık iki ay önce üye olduğu Belediye-İş sendikası, Bostanlı TEDAŞ önünde basın açıklaması yaparak, Çekmezer’in ölümüne, Hükümet ve TEDAŞ’ın uygulamalarının neden olduğunu ifade etti. 
 
BELEDİYE İŞ: ‘SORUMLU TEDAŞ’

Sendika adına açıklama yapan Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya, Çekmezer’in iktidarın hayatın her alanında yaygınlaştırdığı özelleştirme, taşeronlaştırma ve kuralsızlaştırmanın kurbanı olduğunu belirtti. 

Kaya, Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin olay günü saat 12.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi 1830 Sokak'taki parkta bulunan ağaçların elektrik tellerine temas etmesi nedeniyle budama çalışması başlattığını, öncesinde bölgenin elektrik akımının kesilmesi için ekibin TEDAŞ’ı aradığını ve TEDAŞ görevlilerinin gelerek ağaçların budanacağı sokaktaki elektrikleri kestiğini belirtti. 

Ekipte çalışan işçilerin mahalleliden de elektriğin kesildiğini teyit ettiğini, ağaçların uzun olan dallarını kesmeye başladığını anlatan Kaya, tırmandığı ağaçtaki tele dokunan Cengiz Çekmezer’in akıma kapılıp ağaçtan düştüğünü, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini dile getirdi.  

“Cengiz Çekmezer kardeşimiz, Hükümet, TEDAŞ işbirliğiyle uygulanan politikalar sonucu katledilmiştir. Hiç kuşkusuz bu olay bir iş cinayetidir” diyen Kaya, davanın peşini bırakmayacaklarını belirtti.(İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Ormanları Savunması: 3. Köprü artık 2 beton kuleden ibarettir

SONRAKİ HABER

Kesin seçim sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...