18 Haziran 2015 11:42

MESS'in talebiyle, metal işçilerinin paylaşımlarına erişim engeli geldi

Paylaş

Bursa’daki otomobil işçilerinin direnişini duyuran Metal İşçileri Birliği adlı Facebook sayfasından sonra, yedek olarak kullanıma sokulan altı ayrı Facebook sayfası ve bir Twitter hesabındaki bazı paylaşımlar patron örgütü olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) başvurusu üzerine erişime kapatıldı.

Radikal.com.tr'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Bursa’daki otomobil işçilerinin direnişi sonrası harekete geçen MESS, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne vurarak, Metal işçileri Birliği’nin (MİB) sayfasının erişime kapatılmasını talep etti ve hakimlik 30 Nisan’da erişime kapatma kararı verdi. MESS, 21 Mayıs’ta ikinci bir dilekçe sunarak, karardan sonra MİB adına altı yedek sayfa ve bir Twitter hesabı açıldığını belirtti ve kişilik haklarının ihlal edilmemesi amacıyla, aynı içerikte yayın yapan bu sayfalardaki bazı paylaşımların  da engellenmesini istedi.

MESS’in başvuru dilekçesinde, bu sayfalarda kaos ortamı ve karışıklık çıkarılmak istendiği, eylemlerin bu sayfalarda organize edilip uygulandığı ve bu yolla işverenlerin zarara uğratıldığı ileri sürüldü.

MAHKEME ERİŞİMİ ENGELLEDİ

İstanbul 10. Sula Ceza Hakimliği de 22 Mayıs’ta talebi kabul ederek, sayfalara erişimi engelledi. MESS’in şikayet ettiği ve erişime kapatılan paylaşımlar şöyle: “26 Nisan’da haklarımız için Kent Meydanı’nda toplanıyoruz”, “1 Mayıs’ta haklarımız için yürüyoruz”, “Yeni sendika istiyoruz”, “Direneceğiz, haklarımızı alacağız” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”

Metal İşçileri Birliği’nin avukatı Zeycan Balcı Şimşek, söz konusu sayfalarda hiçbir hakaret ve tehdidin bulunmadığını ifade etti. Şimşek, ekonomik bir zarar halinde davaların Ticaret Kanunu kapsamında açılması gerektiği, markanın zarara uğraması halinde de Fikri Haklar Ceza ve Hukuk mahkemelerinde dava açılması gerektiği yönünde Yargıtay hükmü bulunduğunu belirterek, kararın yanlış olduğunu vurguladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sınır kapısında gazetecilere IŞİD tehdidi: Kafanızı keseriz!

SONRAKİ HABER

Sebahat Tuncel yeniden yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...