18 Haziran 2015 09:12

İşçiler sendika değiştirince patron sahur yemeğini kesti

Paylaş

Türk Metal Sendikası’ndan istifa ederek, Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan Enpay fabrasında işçilere her yıl ramazan ayında verilen sahur yemeği verilmeyince işçiler iş durdurdu. Sahur yapmak için yemekhaneye gelen işçiler yemek çıkmayacağını öğrenince makinelerin başına giderek direnişe başladı.
Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı ve sendika üyeleri de destek için saat 03.00’ten itibaren fabrika önüne geldi.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA
Fabrika yönetiminin işçileri açlıkla terbiye etmeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Baltacı, “Dün akşam yapılan çirkin uygulama bardağı taşıran en son nokta olmuştur. Buradaki arkadaşlar fabrikadaki iş barışının muhafaza edilmesini istiyor. Personel müdürünün tehditle işçileri Türk Metal’e üye yapmaya çalışması kabul edilemez. İnsanların özgürlüklerinin engellenmesi hukuk tanımazlıktır. Yaşanan olay işverenin cezalandırma mantığı ile hareket etmesinin sonucudur” diye konuştu.  

SENDİKA TANINSIN
Fabrika önünde ve içinde haklarının verilmesi için direnişe geçen Enpay işçileri adına konuşan Baştemsilci Nuri Fidan ise, “Fabrika yönetimi Birleşik Metal-İş Sendikası’na geçtiğimiz için bizi sahur vermeyerek cezalandırma yoluna gitti. Sahur yemeğinin geçmiş yıllardaki gibi verilmesini, yeni seçilen temsilcilerimizin fabrika yönetimi tarafından tanınmasını ve sendikadan istifa ederek Türk Metal Sendikası’na geçmemiz konusundaki tehditlerin sona ermesini istiyoruz. Taleplerimiz yerine gelene kadar eylemlerimiz devam edecek” dedi. Türk Metal’den istifa ettikten sonra dayanışma aidatı için toplu dilekçe veren işçilere, dilekçeleri tek tek vermesi söylendi. İşçiler verdikleri dilekçenin biran önce işleme konulmasını talep ediyor.

TÜRK METAL’DEN EYLEMİ SONLANDIRIN MESAJI
Bu arada, fabrika içinde ve önünde direnişe geçen işçilere Türk Metal Sendikası tarafından eylemleri sonlandırmaları, aksi halde tazminatsız olarak işten atılabilecekleri konusunda mesaj atıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da banka soygunu

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Artık savaş hükümeti kurulamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...