18 Haziran 2015 06:19

Valinin emriyle görevden uzaklaştırılan öğretmen açlık grevine başladı

Eskişehir'de gözaltıları protesto etmek amacıyla basın açıklamasına katıldığı için görevinden uzaklaştırılan Eğitim Sen Üyesi Hatice Yüksel süresiz açlık grevi başlattığını duyurdu.

Paylaş

Eskişehir'de Nisan ayında DHKP-C'ye yönelik olduğu iddia edilen operasyonda gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılması için basın açıklaması yapan grup arasında bulunan Eğitim-Sen Üyesi İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, vali emri ile açığa alındı. Yaptığı girişimlerden sonuç alamayan Yüksel, Salı günü süresiz açlık grevine başladığını basın açıklaması ile duyurdu.

"Yürütülen soruşturmanın güvenliği" gerekçesi ile görevinden uzaklaştırılan Yüksel, görevine dönmek için 24 Nisan'da Porsuk Bulvarı'nda ''Basın açıklamasına katılmak suç değildir, işimi ve öğrencilerimi istiyorum'' yazılı pankart açıp kurduğu stantta imza kampanyası başlattığını belirterek,yaklaşık bin 700 civarında imza topladığını söyledi. Topladığı imzaları vali yardımcısına vermesine rağmen bir sonuç alamadığını belirten Yüksel, 27 Mayıs'ta ise çadır eylemine başladığını söyledi.

Büyük tartışma ve itirazlara rağmen çıkarılan İç Güvenlik Paketi'ni eleştiren Yüksel, güvenlik paketinin valiye verdiği karar yetkisi ile kararın sadece kendisine yönelik olmadığını aynı zamanda bütün demokratik hakkını kullanan ve adalet isteyenlere yönelik olduğunu dile getirdi. Yüksel, "Kimsenin muhalif olmadığı bir ülke yaratmak istiyorlar" şeklinde konuşarak, kendisinin de muhalif olduğu için görevinden uzaklaştırıldığını söyledi. Yüksel, işine dönünceye kadar süresiz açlık grevinde olacağını aktararak, duyarlı tüm kesimlere mücadelesine destek verme çağrısında bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

NBA oyununda Kibar Feyzo'nun müziği kullanıldı

SONRAKİ HABER

Başar Sabuncu, ustasının sahnesinden uğurlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...