18 Haziran 2015 05:06

Madenciler sahuru da yerin yüzlerce metre altında yaptı

Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde maden işçileri, ilk sahuru yerin yüzlerce metre altında yaptı. Kömür karası elleri ve yüzleriyle sahur sofrasında domates, salatalık, zeytin, peynir ve ekmeklerini yiyen madenciler, ilk oruçlarına niyet etti.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde 100 işçinin çalıştığı Akkurt Madencilik firmasına ait maden ocağında gece 00.00 - 08.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, ilk sahuru yerin 300 metre altında yaptı. Sahur vaktinin girmesiyle mesaiye ara veren işçiler, önce tahtalardan oluşan bir sofra kurdu. Sonra evlerinden getirdikleri zeytin, peynir, domates, biber, salatalık, soğan ve ekmek gibi yiyecekleri kömür karası elleriyle sofraya dizen işçiler, kazasız belasız iş hayatı için dua etti.

7 yıllık maden işçisi Ercan Ekici, ramazanın ilk sahurunu ailelerinden uzakta yer altında mesai arkadaşlarıyla yaptıklarını, bunun çok özel bir duygu olduğunu kaydetti. 8 yıllık işçi Şenol Demirtaş, “İlk sahurumuzu yer altında ailelerimizden uzak yapıyoruz. Bunun hem hüznünü hem de keyfini yaşıyoruz. Buradaki arkadaşlarımızla zaten bir aile gibiyiz, Ramazan ayı bütün İslam alemine hayırlı olsun” ifadesini kulandı. Vural Nalbant isimli işçi de, ekmek parası için yeraltında çalıştıklarını hatırlatarak, "Mesai arkadaşlarımızla ilk sahurumuzu yaptık. Yeraltında çalışmak zor oluyor; ama ekmek davası. Diğer taraftan dini vecibemizi yapıyoruz. İkisini bir arada yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (CİHAN)

Madenci eşi: Duruşmaya ara verince bu salonda mı yemek yiyorsunuz hakim bey?

ÖNCEKİ HABER

ABD'de kiliseye silahlı saldırı: 9 ölü

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de sağanak yağış: Ağaçlar devrildi, işyerlerini su bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...