18 Haziran 2015 01:00

Spor okulunda Kur’an şartı!

Biga’da öğrenciler için açılan yaz spor okulunda, herhangi bir dalda eğitim almak isteyen öğrencilere şart koşuldu: Kur’an kursuna da kayıt yaptırın.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Çanakkale’nin Biga ilçesinde Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle ilkokul öğrencilerine yönelik “Yaz Spor Okulu 2015” adı altında Kur’an kursları açıldı.

Eğitimde 4+4+4 ile yapılan değişiklikler... Kur’an kursunda yaş sınırının kaldırılması... Camilerde tekvando eğitimleri... Devletin din eğitimini özendirmek için yaptıklarına bir yenisi daha eklendi.

Biga’da öğrencilere okullar aracılığıyla dağıtılan başvuru formlarında futbol, judo, basketbol, voleybol, eskrim, atletizm, okçuluk, kız futbol, masa tenisi gibi sportif ve Kur’an eğitimi ile dini kursların olacağı belirtildi.

Adına ve içeriğine bakıldığında yaz spor okulu denen bu kursların başvuru formunun altında ise “Tüm kursiyerler için Kur’an eğitimi zorunlu olup en fazla iki spor branşı seçilebilecektir. Müracaatlar en yakın okula yapılacaktır” notunun yer alması dikkat çekti. Tüm kursiyerlerin Kur’an eğitimi almasını zorunlu kılan uygulamaya Eğitim Sen Biga Şubesi Baştemsilcisi Ali Canpolat tepki gösterdi. Canpolat, “Kur’an kursuna gelmeyecek öğrenciler için de bir grup oluşturulabilir. Bunun arkasında dindar nesil yetiştirme niyeti olduğu çok açık” dedi.

Canpolat, “Biga’da küçük de olsa iki tane spor salonu var. Veliler, ‘çocuğum yaz tatilini bilgisayar ekranına bakarak geçirmesin, spor faaliyetleri yapsın’ diyerek çocuklarını Halk Eğitim’in ücretsiz yaz okullarına gönderiyor. Bu yıl yapılan uygulamada ise ‘spor istiyorsan önce Kur’an öğren’ deniliyor. Zorunlu bir şekilde Kur’an kursu verilmesi yanlış. Devletin topladığı vergileri herkese eşit dağıtması lazım, dindar nesil yetiştirmek için değil” dedi.

ÖNCEKİ HABER

SeraPool’da onur ve gelecek direnişi

SONRAKİ HABER

Silüeti bozan yurt binası yıkılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...