17 Haziran 2015 14:34

Çölde onlarca göçmen cesedi!

Paylaş

Sahra Çölü’nde 30 göçmenin cesedi bulundu. Göçmenlerin bulunmadan haftalar önce susuzluk ve yorgunluktan öldükleri tespit edildi. Uluslararası Göç Örgütü, göçmenlerin bulunduğu bölgenin Sahra Çölü’nün Nijer sınırlarında kalan kısmında olduğunu açıkladı. 

Örgüt geçtiğimiz pazartesi de yine Sahra Çölü’nde 18 cesedin bulunduğunu duyurmuş, bu kişilerin Nijer’in kuzeyindeki Arlit’ten Cezayir’e gitmek üzere yola çıktıkları ancak çölde kum fırtınasına yakalanarak kaybolduklarının sanıldığını açıklamıştı. 1 kadın 17 erkek göçmenin 3 Haziran’da öldükleri ancak cesetlerinin bir hafta sonra bulunduğu belirtiliyor. Göçmenlerin Mali, Senefal, Orta Afrika Cumhuriyeti, Liberya ve Gineli oldukları öğrenildi. 

BİR YILDA 100 BİN SAHRA GÖÇMENİ

Son bulunan 30 göçmenin ise diğerlerinden çok daha önce öldükleri sanılıyor. Uluslararası Göç Örgütünün tespitlerine göre ölenler Agadez kenti Dirkou bölgesinde, Libya yolu üzerinde bulundular. Örgütün Genel Direktörü William Lacy, çöldeki göçmenlerin durumunu araştırmak için hiçbir girişimin olmadığını söyleyerek bu yıl 100 bin kadar göçmenin Sahra’dan geçtiklerini tahmin ettiklerini ve bunların yüzlercesinin öldüğünü söyledi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

YPG'nin Til Ebyad zaferi Kobanê'de kutlandı

SONRAKİ HABER

Mursi’ye idam tartışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...