17 Haziran 2015 14:23

YPG'nin Til Ebyad zaferi Kobanê'de kutlandı

Paylaş

Komutan Rubar Qamişlo hamlesine katılan YPG Cizîr güçleri ile Kobanê cephesinden Şehit Gelhat operasyonuna katılan savaşçılar birleşerek Til Ebyad'ı kurtarıp Kobanê’ye geçtikten sonra askeri tören düzenlendi. Törenin ardından binlerin katıldığı zafer kutlaması gerçekleştirildi.

ANHA'nın haberine göre saat 14.00’te kanton merkezine ulaşan güçler yaklaşık 15 dakika sonra askeri tören düzenledi. Yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından törende Kobanê Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim, Savunma Konseyi Başkanı Ismet Şêx Hesen, YPG Kobanê komutanlarından Cemîl Kobanê ve Cizîr YPJ Komutanlarından Rehîme Kobanê konuştu.

Konuşmalar kısaca şöyle:

Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim: Kobanê ve Cizîr bölgesi savaşçıları, komutanlarıyla birlikte bizi karşılıyorlar. Onlar bugün bu meydanda bir kez daha iki kanton halklarına verdikleri sözü yineliyorlar. Tüm Kürt, Arap, Süryani, Türkmen ve diğer halklarımız bugün YPG’nin başarılarıyla gönülleri huzur dolsun. Rahat olsunlar. Bu güçlerimiz halkların kardeşliği, huzurlu, güvenli ve onurlu bir yaşam için mücadele ediyorlar. Bu tarihi zaferi ve büyük kazanımları tüm dünya insanlığına, YPG’nin tüm savaşçı ve komutanlarına, yurtsever halkımıza armağan ediyoruz. Bu zaferde emeği geçen herkesin eline sağlık”.

Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şêx Hesen: Kobanê halkına kalkan olan, bölgeye gelinceye kadar halkımızı koruyan tüm YPG savaşçılarımız; Hoşgeldiniz!  Bu onurlu mücadelenizde kazandığınız tarihi zafer, başta Rojava olmak üzere tüm özgürlük şehitlerimizin ailelerine kutlu olsun. Şu an burada oluşumuz bile YPG/YPJ güçlerimizin tarihi direnişleri sayesindedir. Yine YPG’ye destek olan olan güçler burada hazır bulunuyor. Bu başarı sizlere, dört parça Kürdistan’a ve Önder Apo’ya kutlu olsun.”

YPG komutanlarından Cemîl Kobanê: Yurtsever halkımız, değerli yoldaşlar; Qamişlo’dan Kobanê’ye kadar hepiniz hoşgeldiniz. Bugünkü zafer kutlaması için direniş cephelerinde büyük mücadeleler yürütüldü, ağır bedeller ödendi. Ama her şeye ragmen Kobanê’ye tarihi bir zaferle dönüldü. Rubar ve Gelhatların ruhuyla bu zafer kazanılmıştır. Bu zaferi ve tüm başarıları şehit annelerine, babalarına adıyoruz. Savaşçılarımız bugün halklara verdiği başarı sözünü yerine getirmiştir. Kürt, Arap, Asurî yekvücud olup bu birlik ruhuyla bölgelerini çetelerden temizlemiştir. Bu zaferi bize bu büyük mücadele gücü ve özgürlük tutkuısunu kazandıran Önder Apo’ya kutluyoruz.

Cizîr güçleri YPJ komutanı Rehîme Kobanê: YPG/YPJ olarak her iki kantonun birleşmesini tüm halkımızla ve Kobanêlilerle kutluyoruz. Bu vesileyle bu tarihi birleşmeyi önder Apo’ya kutluyoruz. Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetşe anıyor, zafer coşkusuyla selamlıyoruz. Şehit anaları, babaları; çocuklarınızı bu devrime armağan ettiniz, sizleri kutluyoruz. Bu zafer operasyonunda er alan, hizmet eden, emek veren herkes sağolsun varolsun. Büyük emekler verildi; elinize emeğinize sağlık. Yine her koşulda desteğini esirgemeyen Bakur halkımızı da buradan selamlıyoruz.

Bugün bizleri bir araya getiren, birleştiren Gelhat ve Rûbarlar şahsında tüm şehitlerimizdir. Bu Apocu ruhtur; herşeyden önce Önder Apo’nun 20 yıllık emeğinin sonucudur. Bu ruh her zaman yüce kalacak ve her zaman yüzü zafere dönük olacak, tüm Kürdistan’ın özgürlüğüne bur uh bizi ulaştıracaktır.”

Konuşmaların ardından şenlik ve kutlamalar başladı.

YPG/YPJ lehine sloganlar binlerce kişi daha sonra müzik ve türküler eşliğinde halaylar çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Documentarist 2015’te Türk Sineması

SONRAKİ HABER

Çölde onlarca göçmen cesedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...