17 Haziran 2015 13:47

Elektrik ve doğal gaza zam hazırlığı

Paylaş

Seçim süresince zam gelmeyen elektrik ve doğal gaza 1 Temmuz 2015’ten itibaren zam hazırlığı yapılıyor.

Millet gazetesinin haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve BOTAŞ bürokratları artan maliyetlerin çevrilemediğini belirterek en az yüzde 5 zam talebi çalışması yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının onaylaması durumunda gelecek aydan itibaren elektrik ve doğal gaz faturaları zamlı gelecek.

‘SEBEP KOALİSYON BİLMECESİ’

Benzine gelen 15 kuruşluk zammın ardından elektrik ve doğal gazda da fiyat artışı için çalışmalar devam ediyor. Bürokratların elektrik ve doğal gazdaki maliyetlerin 7 Haziran seçimlerinin öncesiyle aynı noktada olduğu ve maliyetlerin çevrilemediği bilgisi hükümete iletildi. Seçim öncesi dolardaki artışı vatandaşa zam olarak yansıtmayan hükümet, faturalardaki artışa koalisyon bilmecesini gerekçe gösterecek.

FATURALAR YİNE YANACAK

Görev zararlarını kapatmak için seçim öncesinde BOTAŞ’a 1 milyar liranın üzerinde kaynak aktarıldığı hatırlatılacak. Rus gazına yapılan indirimin BOTAŞ’ın zararını kapatmadığı, bu nedenle vatandaşa satılan doğal gaza zammın kaçınılmaz olduğu belirtilecek. Koalisyon hükümetlerinin kurulması öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onay vermesi durumunda faturalara yüzde 5 ila yüzde 10 arasında zam uygulanacak.

HÜKÜMET REDDETMİŞTİ!

EPDK ve BOTAŞ’ın, 7 Haziran seçimleri öncesi, elektrik ve doğal gazda fiyat düzenleme talepleri hükümet tarafından geri çevrilmişti. 

Bürokratların zam yapılması ısrarlarına rağmen AKP’nin oylarını düşürür kaygısıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu uygulamaya sokmamıştı. Hükümet son olarak elektrik ve doğal gaza 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren yüzde 10 zam gelmişti.

ÖNCEKİ HABER

Etin kilosu 40 TL’ye yaklaştı

SONRAKİ HABER

Fatih Belediyesi sanata geçit vermedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...