17 Haziran 2015 13:19

Liman-İş'ten Teknosa'yı boykot çağrısı

Liman-İş Sendikası, sendikalı işçileri işten atan Teknosa AŞ ürünleri için boykot çağrısında bulundu. Genel Başkan Önder Avcı, Teknosa’ya ürün tedarik eden firmaları uyaracaklarını belirtti.

Paylaş

Teknosa AŞ’ye ait Gebze deposunda, 2014’te yetkiyi alan Liman-İş  Sendikasına ve sendikalı çalışanlara yönelik baskılar giderek artıyor. 

Sendikanın yaptığı açıklamaya göre firma, 2014 yılının ekim ayında işyerinde çoğunluk sağlayarak yetkiyi alan sendikaya karşı  İstanbul’da çalışan işçileri de bu depoda çalışır göstererek, çoğunluğu bozmaya çalıştı. Teknosa yönetimi aynı zamanda hem Gebze’de hem de İstanbul’da iki ayrı dava açarak, sendikanın yetkisiz olduğunu kanıtlamaya çalıştı. 

SENDİKAYA DAVA, SENDİKALI İŞÇİYE TEHDİT

Bu sırada ise sendikalı işçilere yönelik işyerinde baskı ve tehditler devam etti. Sendikalı işçileri başka bahaneler ileri sürerek işten attı. Teknosa AŞ Gebze deposunda 5 sendikalı işçi işçi işten atıldı.  

Liman-İş  Sendikasından yazılı olarak yayınlan açıklamada sendikalaşmanın işçilerin yasal ve anayasal hakları olduğunun altı çizilerek, sendikalaşmanın önünde engel olanlar için suç duyurusunda bulunacağı vurgulandı.

TEKNOSA ÜRÜNLERİNİ BOYKOT

Açıklamada Teknosa ürünlerinin boykot edileceği belirtilerek, Teknosa AŞ’nin işçi düşmanı tavrının tüm Türkiye’ye duyurulacağı vurgulandı. 

Açıklamada bugüne kadar sendikanın attığı adımlar ise şöyle belirtildi ve işçiler uyarıldı: “İşçilerin üzerine baskı kuran işveren vekili konumundaki çalışanlar, işçi olduklarını ve patronların en ufak bir sıkıntıda kendilerini kapı önüne koyacaklarını unutmasınlar. Daha önce kamuoyuna açıkladığımız gibi, işverenin Çalışma İlişkileri Müşaviri bilgilendirilmiş ve uyarılmıştır. Ancak anlaşılan bu iyi niyetli uyarılarımız dikkate alınmamıştır; işveren sınıfsal kaygıları çerçevesinde hareket etmeyi ve meydan okumayı tercih etmiştir; Liman-İş  Sendikası ve Teknosa işçisi bu meydan okumayı kıracaktır”.

E- DEVLET ŞİFRESİ İSTENİYOR’

Gazetemize konuşan Liman-İş Genel Başkanı Önder Avcı işçilerin sendika hakkı tercihi önünde Teknosa’nın bir engel olarak durduğunu ifade etti. Avcı kendilerinin işyerinden aldıkları bilgilere göre, işyerinde yarım saat geç kalan işçiye hiçbir işlem yapılmazken, aynı durumdaki sendikalı işçiye tutanak tutulduğunu, işçilerden zorla e-devlet şifresi istendiğini, vermeyenin de, verenin de işten atıldığını ifade etti.
Avcı, yeni seçilen yönetimlerinin ilk kararının Teknosa boykotu olduğunu söyleyerek, bugün başlayacakları eylemleri ile işten atılan işçilerin geri alınmasının ilk talepleri olduğunu vurguladı. Avcı, eylemlerinin Teknosa’nın sendika düşmanı tutumunu bırakana kadar devam edeceğini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Usta Yönetmen Başar Sabuncu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

2 yılda benzine 27 kez zam!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...