17 Haziran 2015 12:16

‘Gazetecileri gözaltına aldıran İzzettin Küçük, görevini kötüye kullanmıştır’

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Urfa Valisi İzzettin Küçük'ün YPG ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçen Akçakale Sınır Kapısı'nda inceleme yaptığı gün Küçük'e soru yönelten aralarında gazetemiz muhabiri Hasan Akbaş’ın da olduğu 3 gazetecinin gözaltına alındığı olay ile ilgili açıklama yaptı. 

Yaptığı yazılı açıklamada Urfa Valisi Küçük'ü bölgedeki IŞİD varlığına dair iddiaları yanıtlamaya davet eden Tanrıkulu, İçişleri Bakanlığı'nı da Küçük'ü görevden almaya davet ederek "Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan Tel Abyad Kasabasının YPG ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplar tarafından IŞİD'den alınması üzerine, bölgedeki IŞİD militanlarının Türkiye'ye kaçtığı iddiaları bulunmaktadır. Söz konusu iddialar hakkında Mülki Amirliğin, özellikle de Şanlıurfa Valisi'nin kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler vermek en temel görevlerinden biridir. Kendisine konuyla ilgili 16 Haziran tarihinde soru soran dört gazeteciyi gözaltına aldıran, kamuoyunun bilgi edinme hakkına gazetecileri gözaltına aldırarak yanıt veren Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, görevini kötüye kullanmıştır. Vali Küçük'ün bu tutumunu şiddetle kınamakla beraber, derhal görevinden alınması gerektiğini de belirtiyoruz. 

IŞİD militanlarıyla ilgili iddiaların peşine düşmesi, yurttaşların güvenliğini ilgilendiren bir olay hakkında bilgi vermesi gereken Vali, gazetecileri gözaltına aldırarak kamuoyundan ne gizlemeye çalıştığını açıklamak zorundadır. Küçük'ü, bölgedeki IŞİD varlığına dair iddiaları derhal yanıtlamaya, İçişleri Bakanlığı'nı da Küçük'ü derhal görevden almaya davet ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Urfa Valisi İzzettin Küçük Evrensel Gazetesi Muhabiri Hasan Akbaş’ın sorusuna sinirlenerek, Hasan Akbaş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Pınar Öğünç ile Die Welt'ten Deniz Yücel'i gözaltına aldırmıştı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD Es-Selame sınır kapısı için saldırıya geçti

SONRAKİ HABER

Taşeron işçi elektriğe kapılarak yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...