17 Haziran 2015 07:23

İstasyon Meydanı'na anıt yapılması gündemde

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, bombalı saldırının ardından İstasyon Meydanı'nın adının değişmesi ve meydanda anıt yapılmasına ilişkin konuları gündemlerine aldıklarını belirterek, en kısa zamanda bu konuları yaşama geçireceklerini söyledi.

HDP'nin 5 Haziran tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdiği ve yüz binlerce yurttaşın katıldığı mitinge yönelik bombalı saldırılarda 5 yurttaş yaşamını yitirdi, 402 yurttaş da yaralandı. Bombalı saldırıların ikincisinin yaşandığı elektrik trafosunun önüne anıt yapılması tartışmaları sürerken, burayı ziyaret eden yurttaşlar, astıkları yaralılara ait kıyafet, ayakkabı ve katliamı kınayan dövizlerle trafo önünü doğal bir anıta çevirdi.

'MEYDANIN İSMİNİN DEĞİŞMESİNİ VE ANIT YAPILMASINI PLANLIYORUZ' 

İstasyon Meydanı'nın isminin değiştirilmesi ve burada bir anıt yapılmasına dönük talepleri değerlendiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'ın son 40 yıl içerisinde yaşadığı acılara bir vahşetin eklenmek istendiğini belirterek, "Şunu bilsinler ki 5 Haziran'da yapılan bombalı saldırı ardından bu halk daha çok birbirine kenetlendi" dedi. Yaşanan bombalı saldırının ardından hem İstasyon Meydanı'nın isminin değişmesi hem de söz konusu meydanda anıt yapılmasına ilişkin halktan yoğun bir talep geldiğini aktaran Anlı, bu konuyu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak gündemlerine aldıklarını ve bu konuya ilişkin birçok sanatçı, aydın ve şehrin birçok dinamik kesimiyle fikir alış-verişinde bulunduklarını söyledi. En kısa zamanda bunu yaşama geçireceklerini vurgulayan Anlı, "5 Haziran patlamasının gelecek kuşaklara aktarılması, toplumsal hafızada bir bilinç farkındalığı yaratmak ve geleceğe dair güçlü bir itiraz olması dileğiyle gerek meydanın isminin değişmesi gerekse de anıt yapılmasına ilişkin konuları yaşama geçirmeyi planlıyoruz ve bu konu üzerinde tartışıp karar vereceğiz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Niğde IŞİD davasında elektrik kesildi, SEGBİS koptu: Dava özellikle mi ilerletilmiyor?

SONRAKİ HABER

Finlandiya'da atlar 20 bin evi ısıtacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...