16 Haziran 2015 21:32

Fatih Camii'nde Mursi protestosu

Paylaş

İstanbul’da Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezasının mahkemece onaylanması Fatih Camii avlusunda bir grup tarafından protesto edildi. Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nin (ÖZGÜR-DER) öncülüğünde bir araya gelen grup, yapılan açıklamalar sonrası edilen duanın ardından dağıldı. 

Akşam Namazı sonrası Fatih Camii avlusunda toplanan grup, 'Zalimler Allah'a hesap verecek', 'Zalimler için yaşasın cehennem', 'Hepimiz Mursiyiz, hepimiz İhvanız', 'Türkiye'den Mısır'a, direnişe bin selam', sloganları attı. Protestoda İhvan-ı Müslimin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Abdülgaffar, bir konuşma yaptı. 

Türkiyeli Müslümanlar'dan iki talebi olduğunu dile getiren Eşref Abdülgaffar, sözlerini şöyle tamamladı: "Siz, Türkiyeli Müslümanlar'dan, Fatih'in torunlarından iki şey talep edeceğim. Birincisi; bu ülkede sesi en çok çıkması gereken sizsiniz. Bu toprakların gerçek sahibi sizsiniz. Sakın ama sakın sesinizi alçaltmayın, sesinizi kısmayın. Sizden ikinci talebim; o mücahitler için, o Müslümanlar için dua etmenizdir. Ramazan gelmektedir, mübarek Ramazan ayında dualarınızda onları unutmayın. Namazlarınızda, ibadetlerinizde, gece kıyamlarınızda onları unutmayın. Onlara dua edin, umulur ki dualarınız Allah katında sizin şefaatçileriniz olur."

Abdülgaffar'ın ardından konuşan ÖZGÜR-DER Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, açıklamaları sonrası protesto için gelenlerle birlikte dua etti. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Mücadeleci sendikacılık için uluslararası dayanışma

SONRAKİ HABER

Mursi'ye destek eyleminde kavga

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...