16 Haziran 2015 19:34

Donald Trump, ABD Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı

Paylaş

ABD'nin inşaat ve emlak sektörünün en önemli isimlerinden Donald Trump, ABD Başkanlığı için aday adaylığını resmen açıkladı. Trump Cumhuriyet Partisi'nden 12. aday adayı olarak başkanlık yarışına girdi.

New York'ta düzenlenen bir organizasyonda aday adaylığını açıklayan Trump, mevcut yönetimi eleştirdi. Kızı Ivanka Trump'ın kürsüye çağırmasından sonra bir konuşma yapan Donalt Trump, 'Ülkemiz büyük tehlike içinde. Artık zaferlerimiz yok. En son ne zaman bizi yenilgiden kurtardı." şeklinde eleştirilerde bulundu. Çin'in ABD'yi ticaret alanında öldürdüğünü öne süren Amerikalı işadamı, her zaman Çin'i yenmeyi başardığını iddia etti. IŞİD, tehditlerini de hatırlatan Trump, "Maalesef Amerikan rüyası öldü. Ama başkan olarak seçilirsem bunu geri getireceğim. Amerika'yı öncekinden daha büyük ve daha güçlü hale getirerek daha harika bir Amerika yapacağım" dedi.

Halk arasında Obamacare olarak bilinen Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası'nın (ACA) web sitesinde yaşanan teknik aksaklıkları da eleştiren Cumhuriyetçi aday adayı, site için 5 milyar dolarlık yatırım gerektiğini dile getirdi. Trump, "Benim için web sayfası yapan insanlar var ve onlar bu işi 3 dolara yapıyor" dedi. 

Daha fazla oturarak politikacıların yetersizliklerini izleyemeyeceğini ileri süren ünlü işadamı, "Bayanlar ve baylar, ABD Başkanlığı için resmen adayım" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Öte yandan Florida eyaleti eski valisi ve eski Başkan George W. Bush’un kardeşi Jeb Bush, dün başkanlık yarışındaki aday adaylığını resmen açıklamıştı. 

Cumhuriyetçi Parti’den aday adaylıklarını resmen duyuran diğer isimler ise şöyle: 

Florida eyaleti eski Valisi ve eski Başkan George W. Bush’un kardeşi Jeb Bush, Senatör Lindsey Graham, Senatör Marco Rubio, Senatör Ted Cruz ve Senatör Rand Paul, Eski Senatör Rick Santorum, Eski Arkansas Valisi Mike Huckabee, Eski Teksas Valisi Rick Perry, Eski New York Valisi George Pataki, iş kadını Carly Fiorina, yazar Ben Carson.

   

ÖNCEKİ HABER

Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes: 91-88

SONRAKİ HABER

ABD El-Kaide’nin iki numarasının öldüğünü doğruladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...