16 Haziran 2015 17:03

Mersin ve Adana'da Berkin'in failleri soruldu

Paylaş

Gezi Parkı direnişi sırasında polis tarafından başından gaz kapsülüyle vurularak katledilen 15 yaşındaki Berkin Elvan, katledilişinin ikinci yıldönümünde Adana ve Mersin'de anılıp, faillerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Berkin Elvan katledilişinin ikinci yıldönümünde Mersin'de de Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından anıldı. Merkez Akdeniz İlçesinde bulunan Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen Platform üyeleri, açtıkları "Berkin'in gülüşü AKP'yi yıkacak, Gezi direnişleri ölümsüzdür" ve "Geleceğin güzel düşü bir fidanın gülüşü" pankartları ve "Berkin'i vuranlar memleketi soyanlar"," Hepimiz Berkin'iz öldürmekle bitmeyiz" dövizleri ile Berkin'in faillerini sordu.

Platform bileşenlerinden KESK Dönem Sözcüsü İmam Özdemir tarafından yapılan açıklamada çocukların, gençlerin sokak ortasında katledildiği, cezaevlerinde her türlü şiddete maruz bırakıldığı koşullarda Berkin Elvan'ın 269 gün boyunca yaşam mücadelesi verdiğin vurgulanarak, "Polisimiz demokrasi dersinden başarıyla geçmiştir. Adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır diyenleri ve Berkin Elvan'ın annesini mitingde yuhalatanları unutmayacağız" diye konuştu.

'7 HAZİRAN YENİLGİSİYLE GÜNAH ÇIKARMAYA BAŞLADIR'

Seçimlerde aldıkları yenilgiden sonra birden Gezi'yi hatırlayanların 'Gezi'de hata yaptık, daha hafif atlatabilirdik' söylemlerinde bulunarak günah çıkarmaya başladıklarını söyleyen Özdemir, "Başta dönemin siyasal sorumluları ve bürokratları olmak üzere halka karşı suç işleyenlerin hepsinin hesabını soracağız" dedi. Basın açıklaması alkış ve sloganlar ile son buldu.

ADANA’DA ANILDI

Adana'da Liseli Genç Umut üyeleri, Berkin Elvan için İnönü Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. "Umut, yürek, isyan ölmedi Berkin Elvan" pankartının açıldığı açıklamada grup üyeleri yine Berkin için sloganlar attı. 

Yapılan açıklamada, Berkin Elvan vurulalı 730 gün olduğunu hatırlatan Liseli Genç Umut aktivisti Baran Özbey, faillerin ise halen ortaya çıkarılmadığına işaret etti. Berkin'i katledenlere sokakları dar edeceklerini söyleyen Özbey, "Bizim isyanımız bir kez daha korkutacak onları. Berkin'e söz verdik. Katillerinden hesap soracağız" dedi. 

Açıklama sonrası kitle 5 dakika oturma eylemi düzenleyip, sloganlarla eylemlerini noktaladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şairler Sofiapoetiks’de buluştu

SONRAKİ HABER

Til ebyad’dan kaçan 2 IŞİD üyesi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...