16 Haziran 2015 16:50

Şairler Sofiapoetiks’de buluştu

Paylaş

Sofya’da, dünyanın çeşitli ülkelerinden şairlerin katılımıyla organize edilen ve şiir okumaları, workshop ile söyleşilerin yer aldığı “Sofiapoetiks”, şehrin büyük parklarında, kültür merkezlerinde ve alanlarında geniş bir katılımla yapıldı. 

10 yıldır sürdürülen festival bu yıl 12-15 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan’ın başkentinde gerçekleşti. “Sofiapoetiks” adlı uluslararası şiir festivalinin 10’uncu yılı dolayısıyla Sofya Çek Kültür Merkezinde çeşitli ülkelerden gelen konuk şairlerin katılımıyla özel bir program düzenlendi. Türkiye’den Cenk Gündoğdu ve Selahattin Yolgiden’in katıldığı “sofiapoetiks”e İsrail’den Amir Or, İngiltere’den Sara Pery, Antosh Voycik, Çekoslovakya’dan Katerjina Rudchenkova, Romanya’dan Oktavian Soviani, Sırbistan’dan Milan Dobrichich da konuk oldu.  

Festivalin büyük gecesi 13 Haziran Borisova Park’ta yaz sahnesinde şiir okumaları ve farklı disiplinlerin sergilenmesiyle başladı. Bulgar genç şairlerin şiirlerini okuduğu ve halkoylamasıyla birinci bulunana ödülün verildiği, jazz konserlerinin yapıldığı “Sofiapoetiks” gece geç saatlere kadar sürdü. Komiteden Ivan Hristov’un kapanış konuşmasını yaptığı festival, konuk şairlerin kendi dilleri ile Bulgarcaya çevirilen şiirlerini okuması ve çeşitli şiir performanslarının ardından söyleşilerle son buldu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Alican Yücesoy Bakırköy’ün genel sanat yönetmeni oldu

SONRAKİ HABER

Mersin ve Adana'da Berkin'in failleri soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...