16 Haziran 2015 15:15

Evleri işaretlenen Aleviler tedirgin

Paylaş

Hilal TOK
Dilara ÇOBAN
Kocaeli

İzmit Tavşantepe Mahallesi’nde önceki gün, cemevinin aşağısında bulunan belediyeye ait kafeterya yakılmış daha sonra da Alevilerin yoğunlukta kaldığı sokakta Alevi evleri işaretlenmişti. Mahalledeki Alevi vatandaşlar tedirgin olduklarını söylüyor. 

Olaydan sonra endişeye kapıldıklarını söyleyen Nurten Işık, “Mahallemizde sürekli can sıkıcı olaylar gerçekleşiyor. Buna rağmen hiçbir önlem alınmadı. Ancak 40 senedir burada yaşıyorum ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştık” dedi.

Turgay Işık da “Bu tarz olaylar 40 sene önce başımıza geliyordu. Evlerimizi yıkıyorlardı o zamandan beri böyle şeyler başımıza gelmedi” dedi. Bu saldırıların sadece Tavşantepe’de olmadığına dikkat çeken Işık, “Bu ayrışmalar birilerinin işine yarıyor ama bir gün bu halk bu zulme karşı ayaklanacak” diye konuştu.

Evleri işaretlenenlerin arasında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Tavşantepe Cemevi Başkanı Ali Ekber İncesu da bulunuyor. İncesu, “Alevilik birçok yerde kendine yer bulamıyor ve birçok sıkıntı devam ediyor. Alevi açılımından bir tek bunu elde ettik” diyor.

Durumdan tedirginlik duyan mahalleli olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyor. 

ÖNCEKİ HABER

Panayır’da kadın cinayetleri söyleşisi

SONRAKİ HABER

'1 milyon ev işçisinden yüzde 1'i bile sigortalı değil'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa