16 Haziran 2015 14:52

Van Gölü çöplük oldu

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

Ramazan ayı öncesi son pazar olması nedeniyle Van Gölü etrafı, mesire alanları adeta insan seline uğradı. Özellikle Van Gölü etrafında “İğne atsan yere düşmez” deyimine uygun bir kalabalık yaşanırken, birçok kişi de göle girdi, yüzdü, sıcak havanın ve suyun tadını çıkardı. Ancak final hiç de güzel olmadı. Akşam saatlerine doğru piknik alanları bir bir terk edilirken, atıklar, çöpler Van Gölü’ne terk edildi.
Havası, suyu ve doğal güzellikleriyle, özellikle de yaz aylarında aranan bir yer olan Van, bu günlerde hiç de hak etmediği bir muamele ile karşı karşıya kalıyor. Piknik alanlarının, göl civarlarının dolup taştığı Van’da, duyarsız birçok kişi tarafından etrafa gelişi güzel saçılan çöpler, piknik atıkları rüzgarın da desteği ile Van Gölü’ne gidiyor. Yaz aylarında tekrarlanan bu durumdan dolayı birçok noktada göl içi ve sahil bandı çöpten geçilmez bir hal aldı.

CENNET KÖŞELER ÇÖPTEN GEÇİLMİYOR

Göl suyunun ve sahilinin temizliği ile bilinen Amik tarafları da vurdumduymaz yaklaşımdan nasibini aldı. Hafta sonu Amik sahillerinde objektiflerimize takılan görüntüler şaşkınlık yaratırken, böyle devam etmesi durumunda yakın zamanda çöpten dolayı sahilleri kullanmak imkansız hale gelecek. Yakışmayan görüntüler özellikle de il dışından kente gelen turistlerin dikkatini çekerken, duyarlı vatandaşlar ise; “Kendi kendimize verdiğimiz bu zarara anlam veremiyoruz. Yarın bu sahilleri yine kendimiz kullanacağız. Ancak sahilleri getirdiğimiz duruma bakın?” diyerek sitem etti.

VATANDAŞA UYARI

Yetkililer ve yaşam savunucuları da piknik alanlarını, Van Gölü sahillerini kullanan vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıyor. Sahilleri temiz tutmaları konusunda uyarılan vatandaşların bu uyarıları ne kadar dikkate alacağı merak konusu olurken, bugüne kadar yapılan gözlemlerde maalesef uyarıların çok da işe yaramadığı görülüyor.

ÖNCEKİ HABER

‘İptal olan 3. köprünün kendisidir’

SONRAKİ HABER

Panayır’da kadın cinayetleri söyleşisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...