16 Haziran 2015 14:28

‘İptal olan 3. köprünün kendisidir’

Paylaş

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), mahkeme tarafından 3. köprü ile ilgili verilen geçtiğimiz hafta içerisinde verilen “bağlantı yolları” nın iptaline ilişkin kararın 3. köprü inşaatının iptali anlamına geldiğini ifade etti. 

KOS Medya’dan yapılan açıklamada, kararın kamuoyuna yanlış aktarıldığı ifade edilerek, Şehir Plancıları Odasının açıklaması paylaşıldı. ŞPO’ya dayanılarak yapılan açıklamada, “Acilen mahkeme kararı uygulanmalı ve bugüne kadar sayısını bilmediğimiz işçi cinayetine, ağaç kesimine ve usulsüzlüklere sebep olmuş inşaat durdurulmalıdır. Aksi halde doğa ve yaşamın varlığına karşı işlenen suç varlığını sürdürecek ve yenilerinin de işlenmesinin önünde de hiç bir engel olmayacaktır” denildi. 

‘İNŞAAT DERHAL DURMALI’

Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay da, inşaatı durdurmayan tüm yerel yöneticiler ve merkezi idare yetkililerinin suç işlediğini ifade ederek, “Mahkeme, 3. köprü inşaatının en kritik noktası olan boğaz geçişi alanı ile ilgilidir. Diğer bir söyleyişle, kimi basının önemsizleştirmeye çalıştığı gibi “bağlantı yolları” ile ilgili değil; tam olarak 3. köprünün kendisi ile ilgilidir” dedi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Noyan Özkan ödülü Yeşil Artvin Derneğine

SONRAKİ HABER

Van Gölü çöplük oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa