16 Haziran 2015 13:18

HDP'den çarpıtma haberlere yalanlama

Paylaş

HDP Genel Merkezi, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın Lübnan'ın El-Manar televizyonuna verdiği bir röportajda, "Lübnan Hizbullah'ını destekliyoruz" şeklindeki sözleri ile Sözcü Gazetesi'nin "HDP Antep Milletvekili Celal Doğan, CHP-MHP hükümeti için devreye girdi" şeklindeki haberlerini yalanladı. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Lübnan'ın El-Manar televizyonuna verdiği demecin bazı internet siteleri tarafından "Lübnan Hizbullah'ına desteklediği" şeklinde manipüle edilmesi ile Sözcü Gazetesi'nin "HDP Milletvekili Celal Doğan'ın CHP-MHP koalisyonu için devreye girdiği" haberlerine HDP'den yalanlama geldi. 

HDP Genel Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Demirtaş'ın Lübnan'ın Al-Manar televizyon kanalına verdiği demecin, bazı internet siteleri tarafından çarpıtıldığı belirtilerek, "Söz konusu internet siteleri, Demirtaş'ın Lübnan halkına yönelik destek mesajlarını 'Demirtaş: Lübnan Hizbullah'ını destekliyoruz' şeklinde yansıtmıştır. Eş Genel Başkanımızın 'Lübnan Hizbullah'ına destek' şeklinde bir mesajı, ifadesi olmamıştır" denildi. 

'HİZBULLAH'IN İSMİ BİLE GEÇMİYOR'

Demirtaş'ın "Lübnan Hizbullah'ını destekliyoruz" şeklinde yansıtılan konuşmasının ilgili bölümü açıklamada şu şekilde paylaşıldı:

"...Bizler bu tarihi dönemde tıpkı Suriye'nin kuzeyinde Rojava'da olduğu gibi, Şengal'de, Mahmur'da, Erbil'de olduğu gibi nerede olursa olsun her yerde direnmeye hazırız ve asla ne İslami değerleri ne insanlık değerlerini IŞİD faşizmine, IŞİD barbarlığına teslim etmeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım. Biz bütün bölge halklarını bu ortak değerler etrafında bir arada mücadele etmeye çağırıyoruz. Siyasi düşüncelerimiz farklı olabilir, gelecek özlemlerimiz farklı olabilir, mezheplerimiz farklı olabilir, dinlerimiz farklı olabilir, ırklarımız, doğduğumuz yer farklı olabilir. Ama bu, büyük insanlık trajedisi karşısında değerlerimizi birlikte savunmamıza engel değildir.

Dolayısıyla Ortadoğu'daki bütün hareketlerin, İnsanlığı savunan bütün hareketlerin ortak değerlerde buluşması ve halklarımızı koruması lazım. Hem uluslararası müdahalelere, emperyalizme karşı koruması lazım hem de yerel diktatöryal işbirlikçilere ve halklarımızı teslim alan otoriter anlayışlara karşı halklarımızı hep birlikte korumalıyız.

Ben bütün Lübnan halkına çok selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum.

Savaşın acısını çok yakından yaşamış, trajedisini yaşamış ve halen yaşamaya devam eden bir halktır. Ama zulme karşı teslim olmamış bir halktır Lübnan halkı, direnmiş bir halktır. Bugün de büyük tehditlerle karşı karşıya olduğunuzu görüyor ve biliyoruz. Gönlümüz ve dualarımız sizlerledir. Lübnan halkının onurlu mücadelesine çok saygı duyuyoruz. Ve inanıyorum ki bütün halklar birbirine el uzattıkça, birbirine gönlünü açtıkça bizim yüzyıllardır devam eden bu parçalanmışlık şeklindeki kaderimizi kendimiz değiştireceğiz. Bu sınırları bizler kendi elimizle çekmedik, birbirimizin arasına tel örgüleri bizler döşemedik. Ben bir Kürdüm ama bir Lübnanlı Arap kardeşimi kucaklamak isterim. Aramıza çizilen sınırlar, tel örgüler, mayınlı araziler bize engel olmamalı. Gün gelmeli o sınırları kaldırmalıyız, buluşmalıyız, kucaklaşmalıyız. Bunun için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Kendi kaderimizi çizmek için bütün kaderimizi kendi ellerimize almalıyız. Başkalarının kaderimizi çizmesine, geleceğimizi şekillendirmesine izin vermemeliyiz. Ben sizler aracılığıyla bütün Arap toplumuna, Lübnan halkına, orada direnen bütün kardeşlerime selamlarımı, partim adına saygılarımı iletiyorum."

CHP-MHP KOALİSYON GİRİŞİMİ HABERLERİNE YALANLAMA

Sözcü gazetesinin internet sayfasında yer alan ve HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın CHP-MHP azınlık hükümeti için devreye girdiği yönündeki haberi de yalanlayan HDP, "Haberde ileri sürülen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Milletvekilimiz Sayın Celal Doğan'ın böyle bir girişimi, teması ve diyalogu söz konusu değildir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Silahlı saldırgan jet hızıyla tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu hem patronlarla hem sendikalarla görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...