16 Haziran 2015 11:28

YPG: Son 24 saatte 124 IŞİD'li öldürüldü

YPG güçleri, son 24 saatte Til Ebyad ve çevresindeki köylerde yaşanan çatışmalarda 124 IŞİD'linin öldürüldüğünü, çok sayıda silah, cephane ve askeri malzemeye el konulduğunu açıkladı.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, 41. gününe giren 'Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi'ne dair açıklamada bulundu. Açıklamada Kobanê ve Cizîr kantonlarına bağlı güçlerin Til Ebyad (Girê Spî) ve çevresindeki IŞİD'lilere yönelik başlattığı Kıskaç Harekatı'nın devam ettiği bildirildi.

Kobanê ve Cizîr güçlerinin dün öğlen saatlerinde birleşmesinin ardından Til Ebyad ve çevresindeki 40 civarında köyün tümüyle kuşatmaya alındığını kaydeden Basın Merkezi, “Dün akşam saatlerinden itibaren güçlerimiz kuşatmaya alınan çete gruplarına yönelik operasyonlar düzenlemiştir. Kuşatmayı yararak kaçmaya çalışan çete grupları ile güçlerimiz arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanmıştır” dedi.

YPG, son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 124 IŞİD'linin öldürüldüğünü ve bir IŞİD'linin sağ yakalandığını, IŞİD'lilere ait 60 cenazeyle birlikte çok sayıda silah, cephane ve askeri malzemenin ele geçirildiğini belirtti.

Açıklamada “Bu operasyonlar neticesinde güçlerimiz Girê Spî kasabasındaki çete işgaline son vermiştir. Bugün sabah saatleri itibarıyla güçlerimiz Girê Spî’de kalan son iki mahallede de arama tarama faaliyetlerini sonuçlandırmıştır. Girê Spî kırsalında bulunan köylerdeki arama-tarama faaliyetleri ise devam etmektedir” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Magna Carta’nın orijinal kopyası bulundu

SONRAKİ HABER

Facebook’tan sadece fotoğraf paylaşımına yönelik uygulama: Moments

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...