16 Haziran 2015 09:10

TEV DEM: Girê Spî, özgür ve ortak yaşamın temeli olacak

AKP, AKP yandaşı medya ve cihatçı gruplar, YPG'nin Til Ebyad'ı IŞİD'den kurtarması üzerine 'etnik temizlik' iddialarını ortaya atarken Demokratik Toplum Hareketi (TEV DEM) Yürütme Meclisi, kentte var olan halklar mozaiğinin aynı zamanda özgür ve ortak yaşamın temeli olacağının altını çizdi.

Paylaş

Til Ebyad'ın (Girê Spî) IŞİD'den kurtarılmasını kutlayan Demokratik Toplum Hareketi (TEV DEM) Yürütme Meclisi, kentte var olan halklar mozaiğinin aynı zamanda özgür ve ortak yaşamın temeli olacağının altını çizdi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV DEM) Yürütme Meclisi, bu direnişin Kürt, Asuri, Süryani, Arap ve Türkmen halklarının ortak iradesine dayandığının altını çizdi.

"Şehit Rubar Qamişlo Hamlesi"nin YPG/YPJ ve Özgür Suriye Ordusu taburlarının öncülüğünde bölge halklarının katkıları ile DAİŞ'ın bölge halkları üzerindeki baskısına son verdiğini ve büyük bir zaferle sonuçlandığı"nın kaydedildiği açıklamada, "Bu büyük zaferin Girê Spî ve bütün bölge halklarına kutlu olmasını diliyoruz. Kobanê direnişi ile DAİŞ çetelerinin sonunu getireceğimizi söylemiştik. Bugün Kobanê ve Cizîrê kantonu boyunca çeteler büyük bir bozguna uğratılmış bulunuyor. Bu vesile ile bütün özgürlük şehitlerini minnetle anıyor ve anıları önünde saygı ile eğiliyoruz" denildi.

TEV DEM açıklamasının devamında şunlar kaydedildi:

"YPG ve YPJ savaşçılarının Kizwanan Dağı'nda (Ebdilezîz) başlayan ve Til Temir, Mebrûka, Aliya, Silûk ve Girê Spî'nin özgürleştirilmesi ile son bulan zaferleri kuşkusuz sadece Kürt halkına mal edilemez. Bütün bölge halklarının katkı ve iradesi ile gerçekleşmiştir.

DAİŞ hiçbir zaman halklar arasında ayırım gözetmeksizin vahşetini uyguladı. Bundan dolayı çetelere karşı verilen savaş aynı zamanda özgür insanlık değerleri için verilen bir savaş olmaktadır. Halklarımızda direnişleri ile bunu ispatlamış durumdadır. Halkların özgür iradesi ve dökülen şehit kanları sayesinde yaşanabilen bu anlar, tarihe altın harfler geçecektir.

Girê Spî'de var olan halklar mozaiği, aynı zamanda özgür ve ortak yaşamında temeli olacaktır. Kent halkı demokratik ulus inşası konusunda çok önemli bir rol oynayabilir. Halkın direnişi bütün komploları boşa çıkarmış ve demokratik bir ulus yaratma yolunda önemli kazanımlar elde etmiştir. Bölgede yaşayan halklarımız çıkarılmak istenen karışıklıklara karşı uyanık olmalı ve bu siyasetlere kulak asmamalıdır. Halklarımız demokratik ve özgür bir gelecek inşa etmek için mücadele etmelidir.

Bu münasebetle, başta direnişe katılan bölgede yaşayan bütün uluslardan gençleri ve uluslarımızı selamlıyoruz. DAİŞ çetelerine karşı direnişlerini daha da yükseltemeye çağırıyoruz.

Bu büyük zaferi kutluyoruz. Bu uğurda şehit düşen, insanlık değerlerini kanları pahasına savunan kahramanları şehitlerimiz Robar, Cîger, Birosk, Seran şahsında anıyor ve anılarına bağlı kalma sözü veriyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli milletvekili HDP’nin

SONRAKİ HABER

Tuğçe Albayrak'ın katil zanlısı Sanel M.'ye 3 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...