16 Haziran 2015 07:14

Muslim: Koridorun açılması Kobanê için yeni bir ruhtur

Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim Til Ebyad'ın (Girê Spi) IŞİD'den kurtarılmasının insanlık ve demokrasi için çok büyük bir kazanım olduğunu söyleyerek 'Kobanê ve Cizir arasında koridor açılmış olması, Kobanê için yeni bir ruhtur' dedi.

Paylaş

Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Muslim Til Ebyad'ın YPG güçleri tarafından IŞİD'in elinden alınmasını ANHA’ya değerlendirdi.

Tarihi bir dönemden geçtiklerini belirten Muslim, Kobanê ve Cizir bölgesinin birleştirilmiş olmasını tarihi bir gelişme olarak değerlendirdi. Gire Spî halkının özgürlük isteğinin iki yıldan sonra yerine geldiğini belirten Müslim, Girê Spî halkının her zaman onları IŞİD'den kurtarmaları için kendilerine çağrıda bulunduklarını söyledi. Müslim, “Bugün onların ‘bizi kurtarın’ çağrısı karşılık bulmuş ve Girê Spi özgürleştirilmiştir” dedi.

IŞİD'in bölgede kırıldığını, YPG/YPJ, Burkan el Fırat ve diğer uluslardan güçlerle IŞİD'in yenilgiye uğratıldığını belirten Muslim bu birliğin aynı zamanda önlerine koydukları Suriye modelini temsil ettiğini sözlerine ekledi.

IŞİD'e karşı verilen savaşın bir insanlık savaşı olduğunu kaydeden Muslim, “Suriye, Ortadoğu ve dünya halkları nasıl Kobanê zaferinde büyük bir sevinç yaşadılarsa. Aynı şekilde Girê Spî’nin özgürleştirilmesi de büyük bir sevinç kaynağıdır” diye konuştu.

Bütün halklardan yurttaşların Girê Spî’de yaşadığını aktaran Muslim, Kürt, Arap, Ermeni ve Türkmen’in yaşadığı bu yerde halklar mozaiğinin yaşandığını belirtti. Muslim, Kobanê'de halkların kardeşliğini nasıl esas almışlarsa Girê Spî'de de aynı şekilde halkların kardeşliğinin geliştirilip ortak bir yaşam kurulacağını söyledi.

Bu gelişmeyle Kobanê üzerindeki kuşatmanın son bulduğunu aktaran Muslim, “Yaklaşık üç yıldır Kobanê kuşatma altındaydı. İnsani ihtiyaçları karşılayamıyorduk. Elektrikler kesikti. Her iki kantonun kavuşmuş olması bizim için yeni bir ruh olmuştur. Artık bütün ihtiyaçlarımızı Cizir üzerinden de karşılayabileceğiz” diye konuştu.

Muslim, “Bu büyük zafer başta Suriye halkları ve bütün insanlığa kutlu olsun. Her zaman söylediğimiz gibi, Suriye ve Ortadoğu’da halklar kazanacak” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Gerilla, pusuda öldürüldü, vali istifa etmeli'

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: Koalisyon görüşmelerine açığız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa