16 Haziran 2015 05:12

IŞİD düştü, AKP medyası karalar bağladı

YPG/YPJ, Burkan el Fırat ve Liwa el Tahrir güçlerinin IŞİD'i Til Ebyad'dan kovmasının ardından hükümet medyası karalar bağladı.

Paylaş

YPG/YPJ, Burkan el Fırat ve Liwa el Tahrir güçlerinin IŞİD'i Til Ebyad'dan kovmasının ardından hükümet medyası karalar bağladı.

Yeni Şafak, 'Bu savaş çok büyüyecek' manşeti atarak YPG'nin ABD desteğiyle etnik temizlik yaptığını iddia etti. Yeni Şafak'a göre IŞİD'in Türkiye-Suriye sınırındaki nefes borusu Til Ebyad'dan çıkarılması "Suriye'deki iç savaşı büyüttü".

Yeni Şafak, el Nusra Cephesi, Ahraru'ş Şam gibi Türkiye destekli Selefi Cihatçı grupların YPG'ye yönelik yayımladığı bildiriye yer verdiği manşetinde "Tel Abyad'a saldırı kabul edilemez" denildiğini aktardı.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de IŞİD'in Til Ebyad'daki yenilgisinin "Türkiye'yi imha planı"nın bir parçası olduğunu iddia ederek askeri müdahale çağrısı yaptı.

Türkiye Gazetesi de "Küresel güçler PYD'ye çalışıyor" başlığıyla verdiği haberde PYD'nin "İşgal et, göçe zorla" politikası uyguladığını öne sürdü.

Akit Gazetesi, ABD'nin hava saldırılarıyla YPG'nin Til Ebyad operasyonuna destek vermesi sonrası "Bu nasıl müttefik" sorusunu sordu. Manşette, YPG'nin bölgenin nüfus yapısını değiştirdiği ileri sürüldü.

Sabah, "Koalisyon güçleri ile PKK-PYD Tel Abyad operasyonuyla Türkiye'nin elini zayıflatacak sinsi bir plan içinde" dedi. Sabah da Arap ve Türkmenlerin göçe zorlandığı iddiasını dile getirdi. Sabah'a göre bu bölgeye Kürtler yerleştirilecek ve tampon bölge oluşturulacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

El Kaide'nin 2 numarası öldürüldü

SONRAKİ HABER

Til Ebyad'da 20 köy daha IŞİD'den kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...