15 Haziran 2015 17:34

Til Ebyad artık YPG kontrolünde

Kobanê ve Cizîr güçlerinin birleşerek Rakka-Til Ebyad (Girê Spî) yolunu kesmesi ve Til Ebyad-Akçakale arasındaki sınır kapısının kontrol altına alınmasından sonra YPG, Liwa el Tahrîr ve Burkan el Fırat güçleri 4 koldan kent içinde kalan IŞİD'lilere yönelik operasyon başlattı. Kent saat 21.20 dolaylarında IŞİD'den kurtarıldı. (FOTOĞRAF: YPJ güçleri zaferi halay çekerek kutladı)

Paylaş

Kobanê ve Cizîr güçlerinin birleşerek Rakka-Til Ebyad (Girê Spî) yolunu kesmesi ve Til Ebyad-Akçakale arasındaki sınır kapısının kontrol altına alınmasından sonra YPG, Liwa el Tahrîr ve Burkan el Fırat güçleri 4 koldan kent içinde kalan IŞİD'lilere yönelik operasyon başlattı. Kent saat  21.20 dolaylarında IŞİD'den kurtarıldı.

Komutan Rubar Qamişlo Hamlesinin 40. gününde Til Ebyad'daki iki mahallede denetimi sağlayan YPG ve Burkan el Fırat güçleri IŞİD'e yönelik dört koldan operasyon başlattı.

Operasyon bölgesindeki ANHA muhabirinin aktardığı bilgilere göre; dün öğleden sonra doğu cephesinden kente giren YPG güçleri bugün tüm gün boyunca Til Ebyad'ı IŞİD'den temizlemek amacıyla kentin birçok noktasında operasyonlarına hız verdi.

Bugün öğleden sonra önce güneydeki stratejik tepeyi alarak Meşhur Tehtanî ve Foqanî mahallelerinde denetimi ele geçiren YPG ve Liwa el Tahrir güçleri, daha sonra Cisêriyê köyünü de alarak Burkan el Fırat ve Kobanê cephesi YPG güçleriyle birleşti.

Kobanê ve Cizîr bölgelerindeki operasyon güçlerinin Cisêriyê köyünde birleşerek Til Ebyad'ın Rakka’yla bağlantısını kesmesinden sonra YPG, Liwa el Tahrir ve Burkan el Fırat  savaşçıları, akşam saatlerinde IŞİD'in stratejik bağlantısını keserek Til Ebyad-Akçakale arasındaki sınır kapısını kontrol altına aldı.

Gün boyunca YPG’nin geliştirdiği operasyonlarda IŞİD'e büyük darbeler vuran YPG, Liwa el Tahrir ve Burkan el Fırat güçleri, akşam saatlerinde Meşhur Foqani mahallesini denetim altına alarak Til Ebyad içindeki IŞİD'lilere yönelik operasyonlarına hız verdi.

Dört koldan geliştirilen operasyonlarda yaşanan şiddetli çatışmalarda onlarca IŞİD üyesi öldürülürken, çok miktarda silah ve cephaneye de el konuldu.

Operasyonu anbean takip eden ANHA muhabirleri, YPG ve Burkan el Fırat güçlerinin IŞİD'e yönelik başlattığı Kıskaç Harekatı’nın zaferle sonuçlandığını ve saat  21.20 dolaylarında  Til Ebyad'ın tamamen kurtarıldığını bildirdi.

YPG komutanlarından Husên Koçer de kentin kurtarıldığını doğruladı.

YPG ve Burkan el Fırat güçleri, şehirde arama tarama faaliyetleri başlattı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 40 IŞİD militanının kentten kaçmaya çalışırken Koalisyon uçakları tarafından vurularak öldürüldüğünü duyurdu. IŞİD'in kendi saflarında savaşmaya zorladığı kent sakinleri YPG'ye teslim olurken yaralılar Kürt Kızılayı tarafından tedavi edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim dalışında 1 dalgıç yaşamını yitirdi, diğeri kayıp

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığı'ndan kovuşturma izni çıkmadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...